Τοπικά

Γυναικοκτονία στην Παναγία Καλαμπάκας. Η καθοριστική περιγραφή της κόρης του ζευγαριού

Με την απολογία του συζυγοκτόνου και την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ενδεχομένως και σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας να εκδώσει απόφαση για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας, με αυτόπτη μάρτυρα τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας.

 

 

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία βρίσκεται στο εδώλιο ένας 64χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου 2020 στην Παναγία Καλαμπάκας με κυνηγετικό όπλο και τοποθετώντας τα φυσίγγια ένα προς ένα, πυροβόλησε τρεις φορές την 50χρονη σύζυγό του τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού. Την ακροαματική διαδικασία καθήλωσε χθες η μαρτυρία της μεγαλύτερης κόρης του θύματος, η οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, καθώς μπροστά της ο πατέρας της πυροβόλησε για τρίτη φορά τη μητέρα της. Με λυγμούς η κόρη περιέγραψε χθες τα όσα δραματικά βίωσε, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να παρεμβαίνει αρκετές φορές καλώντας τη μάρτυρα να βρει το κουράγιο και να περιγράψει το γεγονός ενώπιον των δικαστών, αφού η μαρτυρία της θεωρείται καθοριστική. Η κόρη βρέθηκε στο πατρικό της στο χωριό για διακοπές για να βιώσει ωστόσο το φονικό. Περιγράφοντας πως ενώ βρισκόταν στο κάτω σπίτι άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό, αλλά δεν κατάλαβε πως ήταν πυροβολισμός. Στις σκάλες προκειμένου να ανέβει στον όροφο όπου και το διαμέρισμα των γονέων της «άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό» και τη μητέρα της να καλεί σε βοήθεια. Για να προσθέσει λέγοντας πως όταν μπήκε στο σπίτι δεν πρόλαβε να αποτρέψει τη δολοφονία, καθώς ο πατέρας της «είχε οπλίσει και έριξε τον τρίτο πυροβολισμό στο κεφάλι…».

Υπογραμμίζοντας ότι ο πατέρας της «ήταν ατάραχος. Μετά πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και του το αφαίρεσα γιατί “πήγε” να αυτοτραυματιστεί. Αλλά να μην κλάψει; Να μην ζητήσει συγγνώμη; Καθόταν στην καρέκλα ατάραχος.»

«Δεν ήταν ο στοργικός πατέρας» τόνισε περιγράφοντας τον 64χρονο κατηγορούμενο, αλλά και την καταπίεση που βίωνε η μητέρα τους στον γάμο τους καθώς «τον φοβόταν, ήταν καταπιεστικός».

«Η μητέρα μου ήταν ένας πράος άνθρωπος, υπερβολικά δοτικός, ενώ ο πατέρας μου παγερά αδιάφορος, δεν μετ τάνιωσε» κατέθεσε και η δεύτερη κόρη, σημειώνοντας πως ο πατέρας της δεν τη στήριξε οικονομικά ενόσω σπούδαζε, αντιθέτως, όπως κατέθεσε «μου ζήτησε χρήματα και για την κηδεία της γιαγιάς».

Τη νηφαλιότητα του κατηγορουμένου μετά το φονικό σημείωσε στην κατάθεσή του και ο αστυνομικός, ενώ στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας ο γιος του κατηγορουμένου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, συμπαραστεκόμενος στον πατέρα του. «Την πάντρεψαν από 17 χρονών, η ζωή της 35χρόνια ήταν μια υπηρέτρια, ήταν μια δούλα…» τόνισε η αδελφή του θύματος, προσθέτοντας ότι «ήθελε να τον χωρίσει…».

Αντιφατικές ήταν τέλος και οι καταθέσεις συγγενικών προσώπων της μιας και της άλλης πλευράς, της άλλοτε οικογένειας. Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση επιπλέον 18 μηνών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης