Τοπικά

Δάκρυα στον Άγιο Κωνσταντίνο, κατά την υποδοχή της Παναγίας Βασίλισσας (εικόνες)

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε το απόγευμα της Τρίτης η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βασίλισσας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

 

Σε κλίμα συγκίνησης γιατί την υποδέχθηκε στη νέα του Ενορία ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Δαλαγιώργος ο οποίος και την εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε. Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Ναού υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου, συμμετοχή κλήρου και λαού. Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Όπως μας εξηγεί ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος “Ονομάστηκε «Βασίλισσα» Βασίλισσα δηλαδή του ουρανού και της γης, πάντων των ανθρώπων, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό της. Η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Κοίμηση και την Μετάστασή της στους ουρανούς δέχεται τιμές μοναδικές απὸ τον Κύριο καὶ Θεό Της, Ιησού Χριστό. Την στέφει Βασίλισσα τῶν Οὐρανῶν καὶ τὶς ἀποδίδει θρόνο υψηλὸ στα δεξιά Της. Αναφέρεται χαρακτηριστικὰ από τον άγιο Ιωάννη
τον Δαμασκηνό, ότι ἡ Παναγία μάς κατέχει τὰ «Δευτερεία της Αγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται περισσότερο απὸ κάθε άλλον Άγιο της Εκκλησίας μας, κατὰ την προφητεία και αποκάλυψη «ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριούσι μὲ πᾶσαι αἱ γενεαί…». Ἡ Ὀνομασία «Βασίλισσα» αναφέρεται στην Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου, ἐν ἰματισμῶ, διαχρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη…» ἡ οποία, αναγράφεται δεξιά της Παναγίας.

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης