Τοπικά

Δημοπρατεί μελέτη για πλημμύρες ο Αγοραστός. Δεν την αποδέχεται ο Κουρέτας

Σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης συνεννόησης κεντρικής Κυβέρνησης-Περιφέρειας Θεσσαλίας στην αντιπλημμυρική προστασία του γεωγραφικού μας διαμερίσματος. Συγκεκριμένα και εν αναμονή της εκπόνησης του ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας δημοπρατείται από την Περιφέρεια η μελέτη “Ανάλυση διακινδύνευση πλημμύρας και masterplan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας”.

 

 

Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ αφορά στον σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων για την πόλη της Καρδίτσας, συνδυάζοντας σύγχρονα υδρολογικά και υδραυλικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και με μεγάλες απαιτήσεις ως προς την εκτέλεσή τους.  Σκοπός του μελετητικού έργου είναι η ορθή και πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος διακινδύνευσης πλημμυρών και καταστροφών.

Ωστόσο όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο  εκλεγμένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας η μελέτη αυτή “δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση και γεννιούνται ερωτήματα για το πως προωθείται. Θα κάνει άλλη μελέτη η Περιφέρεια και άλλη η κεντρική κυβέρνηση; Δεν μπορούμε να την υλοποιήσουμε εφόσον δεν έχουμε γνώση. Εμείς την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας, μέσα από ένα καλά μελετημένο σχέδιο που έτρεξε η ομάδα που έχουμε συστήσει”.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης