Ροή Τοπικά

Διάκριση για δυο Τρικαλινά αδέλφια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Στο «Σεβαράμπες» του Τρικαλινού σκηνοθέτη Τζώρτζη Κόντου απονεμήθηκε κατά την διαδικτυακή εκδήλωση της ASIFA Hellaς για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2021, το Βραβείο Στράτος Στασινός Καλύτερης Επαγγελματικής Tαινίας Animation.

Αθλοθέτης του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η κ. Αθηνά Καλκοπούλου, διευθύντρια της Hellas Film, εκπροσωπώντας το ΕΚΚ στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΕΚΚ να ενισχύσει περαιτέρω το ελληνικό animation για να γίνει πιο έντονη η παρουσία του στο εσωτερικό και το εξωτερικό. To EKK άλλωστε είναι βασικός υποστηρικτής της ελληνικής παραγωγής animation στο σημαντικό φεστιβάλ του Ανσί.
Το «Σεβαράμπες» επιλέχτηκε ανάμεσα σε 51 υποψήφιες ταινίες μετά από ψηφοφορία των μελών της ASIFA Hellas για την ανάδειξη του καλύτερου animation της χρονιάς που πέρασε. Τη μουσική της ταινίας επιμελήθηκε ο αδελφός του σκηνοθέτη, Κώστας Κόντος (συνθέτης μουσικής).

Η ταινία

Στην πόλη Σεβαράμπες, ανθρωπόμορφοι εργάτες δουλεύουν υπό τον ζυγό των τεράστιων μηχανικών χεριών που χτίζουν μια δυστοπική πόλη. Κάθε καλλιτεχνική έκφραση απαγορεύεται επί απειλή αφανισμού. Ξυπνώντας στο διαμέρισμά του μετά από ένα έντονο όνειρο, ο Ερ προσπαθεί να αναπαράξει μια μελωδία και τότε τον συλλαμβάνει ένα μηχανικό χέρι που εντοπίζει τον ήχο της μουσικής. Αρνούμενος να αποδεχθεί τη μοίρα του καταφέρνει να αποδράσει ανακαλύπτοντας πως δεν είναι ο μόνος.

Ο σκηνοθέτης

Ο Τζώρτζης Κόντος είναι σκηνοθέτης και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τελείωσε το μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Cal Arts, στο Λος Αντζελες. Από το 2005 μέχρι το 2017 εργάστηκε στο Λος Αντζελες ως ελεύθερος κινηματογραφιστής και video artist και έχει διδάξει animation και production design. Εχει εκθέσει τη δουλειά του στο Λος Αντζελες (LAXART, Small Fires, Monte Vista), στη Νέα Υόρκη (Leslie Fritz gallery), στο Λονδίνο (Ζοο Art Fair, Event Gallery), στο Τορίνο (Artissima) και στη Θεσσαλονικη (Thessaloniki Biennale). Πρόσφατη δουλειά του είναι η μικρού μήκους ταινία animation «Σεβαράμπες» (παραγωγή ΕΡΤ και Marni Films). Αλλα πρόσφατα έργα του είναι το «MOTH» (Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και το «Decumanus» (16o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης