Τοπικά

Διεθνής αναγνώριση για εργασία του Τρικαλινού γιατρού Δημήτρη Καραλή

Διεθνής αναγνώριση για εργασία του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της ομάδας του Τρικαλινού ενδοκρινολόγου Dr Δημητρίου Τηλεμ. Καραλή με τίτλο «The Effect of AlphaLipoic Acid on Diabetic Peripheral Neuropathy and the Upcoming Depressive Disorders of Type II Diabetics».

Η εργασία επιλέχθηκε σαν πρωτότυπη ερευνητική και δημοσιεύτηκε στο PubMed, τη μεγαλύτερη ίσως μηχανή αναζήτησης για τις βιοεπιστήμες και τη βιοϊατρική της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης (NLM) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

 

Στην εργασία που εκπονήθηκε συμμετέχουν τόσο η σύζυγος του γιατρού, διαιτολόγος-διατροφολόγος Αγγελική Κλεισιάρη, όσο και οι δυο γιοί τους Τηλέμαχος και Στέργιος Καραλής.

Προϋπόθεση για ανάρτηση εργασίας στο PubMed είναι ο σχολαστικότατος έλεγχος της ποιότητας της έρευνας, της μεθοδολογίας και της πρωτοτυπίας, αλλά και της συνεισφοράς στην Ιατρική Κοινότητα.

Στην εργασία αυτή φάνηκε ότι η συμπληρωματική θεραπεία, στους διαβητικούς ασθενείς τύπου ΙΙ, με α-λιποϊκό οξύ μειώνει σημαντικά την εμφάνιση ή την εξέλιξη της εγκατεστημένης περιφερικής νευροπάθειας, αλλά και της καταθλιπτικής συνδρομής.

Η όλη εργασία είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο  με τις λέξεις κλειδιά: pubmed, karalis, a-lipoic acid.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης