Τοπικά

Δικαιώνει τον Αγοραστό ο Κικίλιας, έναντι Σερέτη

Τον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, παρουσίασε χθες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους».

Ωστόσο τα στοιχεία που παρουσίασε δείχνουν να δικαιώνουν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη κατηγορώντας τον ότι δεν έχει απορροφήσει τα κονδύλια που η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε-περί τα 20 εκ. €-για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Γιατί; Σύμφωνα με τα στοιχεία η 5η ΥΠΕ είναι προτελευταία σε νέες κλίνες ΜΕΘ (μόλις 97), ενώ και σε κλίνες covid-19 είναι επίσης προτελευταία με 363.

Όσον αφορά τα τεστ που έγιναν στα 39 Κέντρα Υγείας της βρίσκεται στην τελευταία θέση με ποσοστό μόλις 7,73% έναντι… 30,03% που είναι ο μέσος όρος πανελλαδικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης