Τοπικά

Δυστύχημα Τεμπών. Το “ματωμένο” 2023 μας βύθισε στο πένθος

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας και αφορούσε στη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

 

Περί τις 23:22, ο επιβατικός συρμός Intercity 62 με μηχανή ηλεκτροκίνησης Siemens Mobility 120-022 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Τα όσα εκεί συνέβησαν περιγράφουν εν πολλοίς τη “σύγχρονη” Ελλάδα, το βόλεμα και το “πάμε κι όπου βγει”.

Ειδικά στα Τρίκαλα και πολύ περισσότερο στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι το δυστύχημα μένει να μας “ματώνει” ακόμη. Μεταξύ των θυμάτων οι δύο δίδυμες αδελφές Θωμαή και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέρφη Αναστασία Πλακιά, έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο εκείνο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μαζί με άλλα 54 άτομα. Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η Καλαμπάκα, το Καστράκι πενθούν και οι οικογένειες περιμένουν απαντήσεις. Τώρα μάλιστα τα Χριστούγεννα στόλισαν δέντρο στη μνήμη τους:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης