Ροή Τοπικά

Εικαστική παρέμβαση στην αυλή του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων

Οι μαθητές και οι καθηγητές  του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων θέλοντας να βελτιώσουν εξωτερικά την αισθητική εικόνα των τουαλετών και του γυμναστηρίου του σχολείου σκέφτηκαν ότι θα γινόταν κάτι πολύ όμορφο αν ζωγραφίζονταν οι εξωτερικοί τοίχοι που βλέπουν προς την αυλή του σχολείου.

Έτσι οι μαθητές, στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών Μαθημάτων του σχολείου κ. Ντίας Καλλέργη, αποφάσισαν το θέμα της εικαστικής παρέμβασης να έχει σχέση με ότι διδάχθηκαν τη φετινή χρονιά σε σχέση με τα χρώματα και τα σχήματα και να είναι ανθρωπόμορφα δέντρα στις τέσσερις (4) εποχές του έτους, τα οποία θα χρωματίζονταν με μια συγκεκριμένη χρωματική ομάδα (και τους τόνους των χρωμάτων αυτής της ομάδας) ανάλογα με την εποχή. Αρχικά σχεδίασαν και χρωμάτισαν στα μπλοκ τους τα δέντρα και μετά έκαναν το σχέδιο των δέντρων στους εξωτερικούς τοίχους. Επειδή όμως οι μαθητές, στον περιορισμένο χρόνο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, δεν θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν όλους τους τοίχους, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων απευθύνθηκε στο Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων για βοήθεια και η ζωγράφος κ. Μαριάνθη Χαρίση προθυμοποιήθηκε να μετουσιώσει σε καλλιτεχνική δημιουργία τα σχέδια των μαθητών, μεταμορφώνοντας τους άχαρους εξωτερικούς τοίχους, των τουαλετών και του γυμναστηρίου, σε έργο τέχνης. Επίσης η κ. Μαριάνθη Χαρίση διέγνωσε το ταλέντο στη ζωγραφική του μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Γιάννη Κόκκια, του ζήτησε να γίνει βοηθός της, τον ενθάρρυνε, τον καθοδήγησε, του έδωσε την ευκαιρία να ζωγραφίσει και ο ίδιος και στο τέλος συνυπέγραψε μαζί του το όλο έργο.

Το βίντεο με την πρόοδο των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου και στο κανάλι του  9ου Γυμνασίου Τρικάλων στο youtube στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/WMtf5Yj0Xz0.

Τα σχέδια και οι ζωγραφιές των μαθητών πάνω στα οποία στηρίχθηκε η εικαστική αυτή παρέμβαση φαίνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://photos.google.com/share/AF1QipNeinV-Sm9XEIP6UfsYODpelsa_BV8uZNG2CjUXSBoKcgo9ZH3akywJguZiOcT4cQ?hl=el&key=WC1vUXZKZUZWNDdlQVVrSTRIQmYxaUVPMHBQNF9n.

Περισσότερες φωτογραφίες με την πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωση φαίνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://photos.google.com/share/AF1QipMHIAMNAph7_SB5nr9tpbWtCfyQQdV80s17pkaxFPtbBaQXl9tdMryOwK0hzPEIJA?hl=el&key=aXk5U1kyUGVwaXFUaGtDQlg1ckpINzl4QjJMR1Fn.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

  1. Την κ. Μαριάνθη Χαρίση για τον υπερβολικά πολύ χρόνο που διέθεσε ζωγραφίζοντας για μέρες και μέρες στο σχολείο μας και επιστρέφοντας συχνά σ’ αυτό για να τελειοποιήσει και τις μικρολεπτομέρειες του έργου και το Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων που είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση των σχολείων.
  2. Την προϊστάμενη της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Μαρία Τσιούτσια, τον προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων κ. Νικόλαο Μπατατέγα και τους Υπαλλήλους του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή, ήταν θετικοί στην εικαστική αυτή παρέμβαση που σχεδιάζαμε και εισηγήθηκαν άμεσα να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων το κόστος για την αγορά των χρωμάτων που απαιτούνταν.
  3. Την αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Έφη Λεβέντη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τρικκαίων κ. Ιωάννη Κωτούλα οι οποίοι δέχθηκαν την εισήγηση της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού και ενέκριναν αμέσως την απαιτούμενη δαπάνη.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης