Τοπικά

Εισηγητής στην Επιτροπή Οικονομικών ο Τρικαλινός Βουλευτής Θανάσης Λιούτας

Η θέση του εισηγητή από την πλευρά της πλειοψηφίας επί του ζητήματος της ανάλυσης της έκθεσης του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου του 2023, δόθηκε στον Τρικαλινό Βουλευτή, Θανάση Λιούτα.

 

 

Ο κ. Λιούτας στην εισήγησή του διέτρεξε τα μείζονα σημεία της έκθεσης, ενώπιον του εκπροσώπου της χώρας μας – κ. Νικόλαο Μηλιώνη – στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο – ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο αξιολογεί την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού. Εστίασε στα γεγονότα που καθόρισαν την ευρωπαϊκή πολιτική και την κατανομή των κονδυλίων.

Ο Θανάσης Λιούτας απευθυνόμενος στον κ. Μηλιώνη και στο σώμα της Επιτροπής, περιγράφοντας τη βιβλική καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία και ο Νόμος Τρικάλων, από τις πρόσφατες θεομηνίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη της αύξησης των κονδυλίων για την αποκατάσταση και την επούλωση οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών από την Κλιματική Κρίση και μάλιστα για χώρες όπως η πατρίδα μας, η οποία έχει κάνει τεράστιες θυσίες – σε επίπεδο δημοσιονομικό – και τηρεί με συνέπεια την απαιτούμενη δημοσιονομική πειθαρχία.

Απευθυνόμενος ουσιαστικά σε ένα κορυφαίο θεσμικό ευρωπαϊκό όργανο, ο Τρικαλινός Βουλευτής, έθεσε στη συζήτηση την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές θεομηνίες, ζητώντας να ενισχυθεί η συζήτηση – και να έχει αίσια έκβαση – σχετικά με την ανάγκη για περισσότερα κονδύλια, ώστε να επέλθει η αναγκαία αποκατάσταση και η επιστροφή στην κανονικότητα για τις τοπικές μας κοινωνίες.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης