Τοπικά

ΕΚΤΑΚΤΟ. Ένας θάνατος και δύο νοσηλείες από λεπτοσπείρωση στη Θεσσαλία

Ένας ασθενής κατέληξε από λεπτοσπείρωση, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα για την υγειονομική κατάσταση στις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι σήμερα (29/9), δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Από την τελευταία ενημέρωση στις 27 του μήνα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τέσσερα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εννέα, με έναν ασθενή να έχει καταλήξει, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται, όπως ανέφερε. Επιπλέον, διερευνώνται άλλα 20 περιστατικά.

Το τελευταίο 24ωρο, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, καταμετρήθηκαν 1.272 προσελεύσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας στη Θεσσαλία. Από τις προσελεύσεις αυτές, οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν οι 49 ήταν θετικοί στον SARS – CoV2. «Παρατηρείται λοιπόν μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας της γαστρεντερίτιδας και της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, χωρίς να υπερβαίνουν όμως τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό», τόνισε ο κ. Σερέτης.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 15 νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των εμβολιασμών, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ανέφερε ότι έχουν γίνει 1.761 για τέτανο και 164 σε παιδιά για ηπατίτιδα Α. Επιπλέον, όπως ανέφερε, καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε κάτοικο Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης