Τοπικά

Εξιτήριο για τον Άρη Μερεντίτη. Αναμένεται να δώσει κατάθεση

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Τρικάλων έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής ο Άρης Μερεντίτης.

 

Ο νεαρός δικηγόρος ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού τα ξημερώματα του Σαββάτου φέρει κάταγμα μύτης και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr δεν ήταν σε θέση ακόμη να καταθέσει την Κυριακή και ίσως αυτό το κάνει τη Δευτέρα, εφόσον η κατάσταση της υγείας του βελτιωθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος του Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρου Τρικάλων κ. Άρη Μερεντίτη, η οποία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 10.02.2024 από ανήλικους δράστες. Μία επίθεση, από την οποία καθαρά από τύχη δεν επήλθαν πιο σοβαρές και μη αναστρέψιμες συνέπειες. Μια επίθεση που προκαλεί ακόμα μια ρυτίδωση στη «λίμνη της ανασφάλειας» της πόλης μας. Ο βίαιος και απρόκλητος χαρακτήρας της επίθεσης από ανήλικους, οφείλει να μας οδηγήσει να αναθεωρήσουμε κάποια κοινωνικά «στεγανά».

Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό βίας αποτελεί άλλη μία απόδειξη του υπερπολλαπλασιασμού του φαινομένου της παραβατικότητας των ανηλίκων και ατόμων νεαρής και μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο επεκτείνεται, όπως διαφαίνεται πλέον, σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανά την επικράτεια. Σε σημείο δε, η παραβατικότητα των ανηλίκων να αναγορεύεται σε ‘’μάστιγα’’, καθώς είναι καθημερινή πια η αναφορά στα αδικήματα τελεσθέντα από ανήλικους παραβάτες. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έλλειψη οργανωμένου και αποτελεσματικού πλαισίου συνεργασίας της πολιτείας, της οικογένειας και του σχολείου.  H κοινωνικοποίηση και κοινωνική ενσωμάτωση των νέων μέσω της οικογένειας και του σχολικού περιβάλλοντος αποτελούν την απαραίτητη συνέργεια που θα οδηγούσε στην πρόληψη των φαινομένων βίας που τελούνται από ανήλικους.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι το εν λόγω συμβάν τελέστηκε την ημέρα που διεξήχθη στα Τρίκαλα το Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και μαχόμενων Δικηγόρων στην οποία ο κ. Μερεντίτης έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της και περιλάμβανε θεματική ενότητα για την παραβατικότητα των ανηλίκων, ενώ ήταν και ο ίδιος εισηγητής.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι υπαρκτή και στην περιοχή μας και δεν είναι ένα κακό δαιμόνιο, το οποίο πρέπει να ξορκίζουμε. Πολυεπιπέδως θα πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτή την παθογένεια και να την αλλάξουμε. Σε επίπεδο θεσμών, να μεριμνήσουμε για την ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια γονέων και ανηλίκων. Φυσικά πρέπει και να αναφέρουμε την κρισιμότητα της ποινής, η οποία έχει διττό χαρακτήρα• σωφρονιστικό και παραδειγματικό.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Άρη Μερεντίτη, και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Ν.Ε. ΠαΣοΚ – Κίνημα Αλλαγής Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης