Τοπικά

Επιδότηση αντικατάστασης καυστήρων Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία. Συνεργασία Αγοραστού-Μπακούρα

Συνεργασία για προώθηση του προγράμματος “επιδότησης αντικατάστασης καυστήρων Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία”, αλλά και για θέματα που αφορούν την κατανάλωση Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας, είχαν το πρωί της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας.

 

Μέσα στην ενεργειακή κρίση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να ανακουφίσει το δυνατόν περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά, τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων βρίσκονται στα Τρίκαλα. Ήδη έχουν εκταμιευθεί 600.000 € για τις συγκεκριμένες ενέργειες και αναμένεται η εκταμίευση άλλων 3.5 εκ. € άμεσα.

Η εν λόγω δράση αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου. Χιλιάδες  οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε όλη τη  Θεσσαλία εντάσσονται στο Πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι επιταχυνόμενες ενέργειες για τη δρομολόγηση των διαδικασιών της Δράσεως είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. 

Εκτός της ανακούφισης των χιλιάδων νοικοκυριών είναι προφανές ότι θα πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά, καθώς θα κινηθεί ο κλάδος των υδραυλικών, των μηχανικών κλπ..

Οι επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, ενισχύει την ανάπτυξη, μέσω της εξοικονόμησης πόρων από τη μείωση ενεργειακού κόστους, και της τόνωσης της απασχόλησης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης