Τοπικά

Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία το 2ο Εργαστήριο Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής  Χολοκυστεκτομής στα Τρίκαλα

 Πλησιάζει η διεξαγωγή του 2ου Εργαστηρίου Τυπολογίας Ασφαλούς Λαπαροσκοπικής  Χολοκυστεκτομής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στο  Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της  Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων και του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων. 

 

 

Το εργαστήριο αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία καθώς είναι η πρώτη εκπαιδευτική  προσπάθεια που αποτυπώνει την οργάνωση της ασφαλούς σκέψης και νοοτροπίας για την  λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και μοριοδοτείται με 15 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό  Σύλλογο. 

Η θεματολογία του εργαστηρίου αναπτύσσεται σε 6 συνεδρίες, με 21 διαλέξεις  διακεκριμένων ακαδημαϊκών και διευθυντών χειρουργικών κλινικών της χώρας.  

Το ξεχωριστό αυτό διήμερο εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή 2 ξεχωριστών  συνεδριών διαδραστικών βιντεοπροβολών, που θα συμπεριλαμβάνουν ανάλυση 8  διαφορετικών θεματικών, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της συσχέτισης που πρέπει  να υπάρχει ανάμεσα στην ακολουθία των διεγχειρητικών βημάτων και τους ηθμούς  επικύρωσης τους. 

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα συζητηθεί η δυνατότητα δια-δικτύωσης των νοσοκομείων μας  με κέντρα ήπατος χοληφόρων παγκρέατος της χώρας μας για την ορθολογική και  αποτελεσματική αντιμετώπιση των χολαγγειο – αγγειακών κακώσεων. 

Την διοργάνωση του εργαστηρίου επιμελείται η Alpha Marketing και πραγματοποιείται με  την ευγενική συνεισφορά των εταιρειών-χρυσών χορηγών Antisel, Surgilife, Αναστάσιος  Μαυρογένης, Βιανέξ και Όλυμπος-Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης