Τοπικά

Ηλιάδης: “Αναξιόπιστη η Δημοτική Αρχή – Εδώ και τώρα χρονοδιαγράμματα για όλα τα έργα”

Το σήριαλ του έργου της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (γιατί η κεντρική πλατεία έχει όνομα και είναι αυτό μιας εμβληματικής στιγμής της πρόσφατης ιστορίας του τόπου) όχι μόνο συνεχίζεται αλλά είναι και κακοπαιγμένο με μία ακόμη διακοπή των έργων, με δημόσιες αντιπαραθέσεις (μέσω ραδιοφώνων) εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής με τον εργολάβο και εσχάτως με αντιπαραθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων (!!!) με τον ίδιο εργολάβο.

 

 

Η ασυνεννοησία είναι προφανής, με τη σύγχυση να επιτείνεται σε βάρος του πολυδιαφημιζόμενου  ως εμβληματικού από  την Δημοτική Αρχή έργου, η ολοκλήρωση του οποίου είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ.

Μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες εξαγγελίες επανεκκίνησης του έργου και τα ανακριβή χρονοδιαγράμματα παράδοσής του είναι πλέον πασιφανής  η αναξιοπιστία αλλά και η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο αλλά και να ανταποκριθεί επαρκώς στο πρόγραμμα τεχνικών έργων.

Η Δημοτική Αρχή άπλωσε άτσαλα προεκλογικά τον… τραχανά των έργων χωρίς να έχει λάβει τα απαιτούμενα  μέτρα για την ομαλή εξέλιξή του  και τη γρήγορη ολοκλήρωσή τους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και  χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

Η Δημοτική Αρχή εθισμένη στην εύκολη  επικοινωνία, επιχείρησε να διαχειριστεί με όρους επικοινωνίας τα έργα, χρησιμοποιώντας τα για αυτοπροβολή αλλά και για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς με τα αποτελέσματα να επιστρέφουν μπούμερανγκ προκαλώντας έμφραγμα στην πόλη και ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Τα ψέματα τελείωσαν. Σε συνέχεια της παρέμβασής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούμε άμεσα:

1ο: Αναλυτικά χρονοδιαγράμματα  υλοποίησης γραπτώς των εν εξελίξει έργων στο Δήμο Τρικκαίων.

2ο: Πλήρη ενημέρωση για το ποια εκ των εξαγγελθέντων έργων θα υλοποιηθούν ως γέφυρα μέσω του επόμενου ΕΣΠΑ και ποια εξ αυτών κινδυνεύουν με απένταξη.

3ο: Με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ζημιές και τα διαφυγόντα κέρδη από συμπολίτες επιχειρηματίες λόγω της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να αποπερατώσει τα έργα;

 

Υ.Γ 1 Είναι αδιανόητο η δημόσια αντιπαράθεση μηχανικού -εργολάβου με επιβλέπουσα αρχή –διευθύντρια με αιχμές για οικονομική αδυναμία ,αδυναμία εκτέλεσης έργου εκθέτοντας δημόσια έναν ελεύθερο επαγγελματία.

 

Υ.Γ 2 Με βάση όσα ακουστήκαν είναι υπαιτιότητα του εργολάβου ή διάλυση της εργολαβίας του 5ου δημοτικού σχολείου;

 

Υ.Γ 3 Είναι υπαιτιότητα του εργολάβου η μη έναρξη των εργασιών στην οδό Καρδίτσας;

 

Για την Δημοτική Παράταξη ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

Ο Επικεφαλής

Γιώργος Ηλιάδης

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης