Τοπικά

Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Αχιλλέα Οικονόμου για τον Δήμο Τρικκαίων

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του trikalavoice.gr (ΕΔΩ) ο Αχιλλέας Οικονόμου με δήλωσή του ανακοινώνει επίσημα την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων.

 

 

Σε αυτή αποκαλύπτει το όνομα του συνδυασμού του, “Τρίκαλα, Τόπος να Ζούμε”, και υπογραμμίζει ότι έλαβε την απόφασή του με στόχο “να ενώσω γενιές, ελπίδες, αγώνες, σχέδια και ανθρώπους”. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν μηδενίζει τίποτα, αναγνωρίζει ότι “Πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια βοήθησαν στην ανάπτυξή της πόλης, στη βελτίωση της εικόνας της και στην ανάδειξή της ως τουριστικό πόλο”, στέκεται ωστόσο στην ανάγκη αναθεώρησης βασικών προτεραιοτήτων.

Αναλυτικά:

“Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Τρικκαίων.

 Ο Δήμος μας είναι διαχρονικά κέντρο εμπορικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, σταυροδρόμι πολιτισμών, κοιτίδα επιστημονικής σκέψης  και σημαντικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως ελκυστικός τόπος για να ζεις. Αποτελεί λοιπόν, πάντα μια πρόκληση για κάθε άνθρωπο με ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση να αναζητήσει τους τρόπους για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και για την επίλυση προβλημάτων σε κάθε επίπεδο.

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων. Πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια βοήθησαν στην ανάπτυξή της πόλης, στη βελτίωση της εικόνας της και στην ανάδειξή της ως τουριστικό πόλο, βρίσκονται υπό διαρκή αναθεώρηση. Η αναμφίβολη χρησιμότητά τους δεν βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μας στο βαθμό που θα θέλαμε. Η καθημερινότητα στους δρόμους, στις γειτονιές και στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων φωνάζει ότι χρειάζεται ένας νέος αυτοδιοικητικός τρόπος σκέψης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Θεωρώ ότι Δήμαρχος σημαίνει: ενώνω γενιές, ενώνω ελπίδες, αγώνες, σχέδια και ανθρώπους. Ενώνω την κοινωνία των πολιτών των Τρικάλων. Χωρίς αποκλεισμούς και τεχνητά εμπόδια. Με διακομματική αναφορά, με διαγενεακή αποδοχή και εκπροσώπηση. Ενισχύοντας την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων με απόδοση των αντίστοιχων πόρων. Αποκλείοντας συγκεντρωτικά μοντέλα που κυριαρχούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με στρατηγική γειτονιάς, χωριού και οικισμού.

Με αυτές τις σκέψεις και με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας -όπως άλλωστε έκανα όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά- με ικανούς συνεργάτες και δουλεμένο, ουσιαστικό πρόγραμμα, με γνώση των διαθέσιμων πόρων, με σωστή διαχείριση, χωρίς εύκολα λόγια και με αίσθημα ευθύνης, σας ζητώ να στηρίξετε την δημοτική κίνηση «Τρίκαλα, Τόπος να Ζούμε» της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι.

Υπόσχομαι ότι θα είμαι παρών με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας!

Για τα Τρίκαλα

Μπορούμε καλύτερα!

Μπορούμε περισσότερα!

Μπορούμε ΜΑΖΙ!

Αχιλλέας Χρ. Οικονόμου“.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο Αχιλλέας Οικονόμου είναι ψυχίατρος.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα και παράρτημα στα Γρεβενά

Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Οικοτροφείου Τρικάλων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και στην «Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική»

Υπήρξε:

Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Τρικάλων

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων

Πρόεδρος των Νέων Ψυχιάτρων Ελλάδας

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορίες και Τραγούδια για Καλά Παιδιά»

Ζει στο Ριζαριό Τρικάλων

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Βίβιαν Γεωργολοπούλου

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης