Ροή Τοπικά

Η επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Γιώργου Καταβούτα για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατέρχεται στις εκλογές του ερχόμενου Σαββάτου ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας. Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr (ΕΔΩ) ο νεαρός αυτοδιοικητικός συ9μμετέχει στο ψηφοδέλτιο “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου.

 

Στην επίσημη δήλωση υποψηφιότητάς του αναφέρει:

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί αδιαμφισβητητα την πεμπτουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας. Σας γνωστοποιώ την πρόθεση υποψηφιότητας μου στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα. Αφουγκραζόμενοι τη σημερινή εποχή των ραγδαίων μεταβολών, οφείλουμε στην επόμενη πενταετία που ακολουθεί να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα συγχρονίσουν τους Δήμους με την κεντρική εξουσία. Συμμετέχοντας σε μια ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα στο Δήμο Τρικκαίων – πάντοτε υπό την αποδεδειγμένα αποτελεσματική καθοδήγηση του πλέον Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου αλλά και του του νέου Δημάρχου Νίκου Σακκά, καταφέρνουμε καθημερινά να αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης μας, κάνοντας την πιο βιώσιμη, φιλική και ανθρωποκεντρική με σύγχρονες ψηφιακές υποδομές που απαντούν στις ανάγκες της εποχής, σεβόμενοι πάντοτε την ενίσχυση του οικολογικού αποτύπωματος. Διαμορφώσαμε, εν ολίγοις, έναν μακροπρόθεσμα σωστό σχεδιασμό παραμένοντας συνεπείς στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων στα οποία πετύχαμε συνεχείς εγκρίσεις. Στα Τρίκαλα κατάφεραμε ένα σημαντικό «city branding», καθώς κατορθώσαμε να γίνουμε συνώνυμοι με την έννοια της “έξυπνης πόλης” αλλά και της ψηφιακής εποχής των πολιτών. Παρολαυτά η κρίση που βιώσε η Θεσσαλία με τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023, μας έβαλε αναπόφευκτα στη διαδικασία να αναδιαμορφώσουμε την ατζέντα μας βάζοντας την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο αυτής και θέτοντας την αύξηση της ανθεκτικότητας των πόλεων ως απόλυτη προτεραιότητα μας. Οφείλουμε, λοιπόν, με καθαρό βλέμμα να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), αντιμετωπίζουν μία σειρά από χρόνια και πιεστικά ζητήματα: έλλειψη πόρων, υποστελέχωση, γραφειοκρατία, ανεπαρκείς ή επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Οι πόλεις αποτελούν έναν από τους πιο καταλυτικούς παράγοντες ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας ελκυστικές για αυτούς που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτές οφείλουμε, σήμερα, να σχεδιάσουμε στρατηγικές ανάπτυξης και ενίσχυσης των υποδομών, διατηρώντας τα ζωτικά στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και αφομοιώνοντας τις αναπόφευκτες επιρροές της παγκοσμιοποίησης και αλλαγής του κλίματος. Σε αυτό το σταυροδρόμι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και όλοι μαζί καλούμαστε να διεκδικήσουμε όλα εκείνα τα εργαλεία, αλλά και τους πόρους που θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για μια θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, προκειμένου όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν, ώστε οι Δήμοι να συνεχίζουν να αποτελούν τα επόμενα χρόνια τους καινοτόμους πυλώνες ανάπτυξης των περιοχών που ζούμε.

Με εκτίμηση

Καταβούτας Γεώργιος-Κων/νος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων Υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με την Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης (Νομού Θεσσαλονίκης) και ΝΥΝ πρόεδρο της ΚΕΔΕ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης