Ροή Τοπικά

Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Τρικάλων, σε φεστιβάλ στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα διεξήχθη και  φέτος το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου με πολλές  θεατρικές παραστάσεις και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.  Ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας και  σκηνοθέτης Μηνάς  Βιντιάδης    οργάνωσε ένα εργαστήριο με θέμα: ” Γράψε-παίξε το έργο σου”  το οποίο διεξήχθη στην Καρδίτσα από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.  Στο εργαστήριο  συμμετείχαν τρία μέλη της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτικών  Τρικάλων  “Θεατρικές  διαΔΡΩμες”.  Η συνεργασία, η ομαδική δουλειά  και η συνέπεια που δίδαξε ο συγγραφέας ενέπνευσε την ομάδα να γράψει και να δραματοποιήσει το έργο ΝΑΝΤΙΑ  που στηρίχτηκε  στο ομώνυμο έργο του  ΑΝΤΡΕ ΜΠΡΕΤΟΝ.

Το project παρουσιάστηκε από την ομάδα την Παρασκευή 16-3-2018 στο θέατρο ΟΨΕΙΣ της Καρδίτσας. Για την ομάδα μας ήταν μια μοναδική εμπειρία  που έδωσε την ευκαιρία να αυτενεργήσουμε να συνδημιουργήσουμε και να φανταστούμε ρόλους και εκφραστικούς τρόπους επί σκηνής. Το  αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά μας αλλά και επιβεβαίωσε  την πεποίθησή  μας ότι  υπάρχει χώρος και για το ερασιτεχνικό θέατρο αρκεί να το τολμάμε.

Η διαδρομή μας αυτή  ήταν ενθαρρυντική για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε  στην τοπική κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα ωραίες παραστάσεις και ιδέες δημιουργικές.

Για τις θεατρικές διαΔΡΩμές

Δήμητρα Γ. Βαργιάμη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης