Τοπικά

“Η Κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Υγεία”

Η Κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Υγεία με το νομοσχέδιο που καταθέτει. Εισάγει κόφτες σε φάρμακα και εξετάσεις, κάνει απογευματινά επί πληρωμή από τους ασφαλισμένους. Γίνεται, δηλαδή σαφές ότι πρόθεση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να διαλύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας με  περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Το πιο σημαντικό φαίνεται να είναι ο περιορισμός που θα υπάρχει στις επισκέψεις στους γιατρούς ειδικοτήτων.

 

Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥ δεν θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται και να εξετάζεται δωρεάν από γιατρό ειδικότητας, εάν πρώτα δεν έχει πάρει παραπεμπτικό από τον θεράποντα γιατρό (έτσι θα λέγεται τώρα ο οικογενειακός γιατρός).

Για παράδειγμα, ένας πολίτης που χρειάζεται εκτάκτως την νύχτα καρδιολόγο θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τον θεράποντα ιατρό του, αυτός στη συνέχεια να του δώσει το παραπεμπτικό και στη συνέχεια να απευθυνθεί στον ειδικό καρδιολόγο.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τις μικροεπεμβάσεις και εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Με πιθανό κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενή.

Πολλές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στην λειτουργία των απογευματινών  χειρουργείων.

Συγκεκριμένα, θα προγραμματίζονται χειρουργεία το απόγευμα, αλλά ο ασθενής θα πρέπει να πληρώνει το 30% του κόστους νοσηλείας, αλλιώς θα πρέπει να περιμένει στις τεράστιες πρωινές λίστες αναμονής για να χειρουργηθεί.

Τελικά, θα έχουμε ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν χρήματα θα εξυπηρετούνται και οι υπόλοιπο στα αζήτητα όλα αυτά θα μπορούσαν να λυθούν με την ενίσχυση του ΕΣΥ. Βεβαίως για όλα αυτά αδιαφορεί στα σχέδια της είναι να διαλύσει το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΥΓ. Έγγραφο του ΕΟΔΥ που το απέκρυψε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας αποκαλύπτει ότι 16.519 ασθενείς με covid- 19, κατέληξαν εκτός ΜΕΔΘ με 4,7 ημέρες η μέση διάρκεια παραμονής διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Χρήστος Σιμορέλης

πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης