Τοπικά

Η νέα μορφή της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο των Τρικάλων (φώτο)

Ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι παρεμβάσεις στην οδό 25ης Μαρτίου, οι οποίες εντάσσονται στο φιλόδοξο σχέδιο του open mall του Δήμου Τρικκαίων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στις εικόνες του trikalavoice.gr.

 

Στην οδό 25ης Μαρτίου έγιναν παρεμβάσεις, με μέτρα ήπιας κυκλοφορίας για μείωση ταχύτητας των οχημάτων. Μάλιστα οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε ενοποίηση των υπαρχόντων πεζοδρόμων στα «μανάβικα» με τη «νέα» 25ης Μαρτίου, δημιουργώντας μια εικόνα βιώσιμης ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης.

Τα έργα είναι:

  1. Υψομετρική ενοποίηση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων της οδού 25ης Μαρτίου και στο τμήμα αυτής από την οδό Νικοτσάρα έως την οδό Ερμού, με σαφή διαχωρισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον χώρο κυκλοφορίας πεζών.
  2. Διαμόρφωση θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των πολιτών, χώρων πρασίνου και καθιστικών.
  3. Το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας θα είναι 3.50μ. και θα στρωθεί με κυβόλιθο από γρανίτη όπως και οι θέσεις στάθμευσης πλάτους 2μ.
  4. Για τη μείωση της ταχύτητας των οδηγών θα διαμορφωθεί μια οφιοειδής διάταξη κυκλοφορίας (δηλαδή μία τεχνητή εναλλαγή στον διάδρομο κυκλοφορίας, που επιτυγχάνεται με συνεχείς στροφές, που δημιουργούνται στην οδό).
  5. Στη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου με τις οδούς Νικοτσάρα και Ερμού, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υπερυψωμένης διάβασης.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης