Τοπικά

Η ομιλία Λιούτα στη Βουλή για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Το πρωί της Τρίτης, αμέσως μετά τον Παύλο Πολάκη και εν μέσω πρωτοφανούς έντασης στη Βουλή μίλησε στην Ολομέλεια  για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ..

 

Ο Θανάσης Λιούτας, επιχειρηματίας ο ίδιος και άνθρωπος που γνωρίζει καλά τις ανάγκες της αγοράς, εστίασε κατά την τοποθέτησή του στο Αναπτυξιακό Όραμα της Κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιέγραψε τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ως τον νέο οδικό χάρτη, ο οποίος «φωτίζει οικονομικούς και παραγωγικούς τομείς, η ενίσχυση των οποίων μπορεί να αναδείξει και να προωθήσει το πολύπλευρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας».

Ο Τρικαλινός βουλευτής συνέχισε τονίζοντας πως «είναι τομείς οι οποίοι θα προσελκύσουν τους Έλληνες που παράγουν και που θέλουν να συνεχίσουν να παράγουν. Τους Έλληνες που διαβλέπουν μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, μέσα από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, μέσα από την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Προστασία του Περιβάλλοντος, το βιώσιμο οικονομικό μέλλον της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων».

«Με τον νέο Νόμο, χορηγούμε υψηλά ποσοστά κρατικών ενισχύσεων και παρέχουμε σημαντικά κίνητρα» υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας «αίρονται γραφειοκρατικά εμπόδια, διευκολύνονται οι διαδικασίες έγκρισης, μειώνεται ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών στα υποβαλλόμενα αιτήματα και αξιοποιείται ένα νέο Πληροφοριακό Σύστημα. Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης, θα γίνεται και η ενεργοποίηση των καθεστώτων ενίσχυσης, που θα προκηρύσσονται σε σταθερούς κύκλους σε ετήσια βάση».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά από του βήματος της Βουλής στο ν. Τρικάλων και εστίασε στις μεγάλες ευκαιρίες που θα δώσει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, καθώς τα θεματικά καθεστώτα που εισάγει, περικλείουν διαχρονικούς και σταθερούς αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής, όπως είναι οι τομείς, της αγροτοδιατροφής, του τουρισμού και της μεταποίησης.

Στο περιθώριο της ομιλίας του ο Θανάσης Λιούτας συζήτησε ιδιαιτέρως με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση (φωτό παραπάνω), και του ζήτησε να εισαχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις. «Με αυτόν τον τρόπο», περιέγραψε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «θα μπορέσουν να στηριχθούν και οι μικρές ατομικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίες στην κυριολεξία αυτή τη στιγμή αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς μας παραγωγής και της τοπικής μας οικονομίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης