Τοπικά

Η Τρικαλινή Μαρία Παπαχρήστου Αναπληρώτρια Επιχειρησιακή Διευθύντρια στο ΟΑΚΑ

Στη θέση της Αναπληρώτριας Επιχειρησιακής Διευθύντριας του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας μας, του Ο.Α.Κ.Α. βρίσκεται πλέον η μηχανικός Μαρία Παπαχρήστου.

 

 

Με καταγωγή από το Ελληνόκαστρο Τρικάλων, έχει μεγαλώσει και δραστηριοποιείται στο νησί της Άνδρου, όπου και διατηρεί επί δεκαπέντε χρόνια τεχνικό γραφείο. Είναι κάτοχος ΜSc στην Αντισεισμική και Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατασκευών και Αειφόρο Ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι εξειδικευμένη σε θέματα τεχνικού ασφαλείας αλλά και πιστοποιημένη από το Υπουργείο Εργασίας, εισηγήτρια – εκπαιδεύτρια για τα εν λόγω θέματα.

Σε δήλωσή της η ίδια επισημαίνει:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, για την ιδιαίτερη και μεγάλη τιμή που μου έκανε με την πρόταση του, για τη θέση της Αναπληρώτριας Επιχειρησιακής Διευθύντριας του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας μας, του Ο.Α.Κ.Α.

Οφείλω να ομολογήσω πως στο άκουσμα της πρότασης του Υπουργού, με κατέκλυσε αίσθημα υπερηφάνειας αλλά και μεγάλης ευθύνης. Ευθύνης για την οποία δεσμεύομαι να βρίσκομαι από τη νέα θέση μου αδιαλείπτως στο πλευρό κάθε συνεργάτη και κάθε εργαζόμενου του αθλητικού κέντρου. Ευελπιστώντας ταυτόχρονα πως θα είμαι αντάξια των προσδοκιών όλων.

Ξεκινώντας με μια γρήγορη ιστορική αναδρομή, πρέπει να αναφέρω ότι ο θεμέλιος λίθος του Ο.Α.Κ.Α. μπήκε την 8η Ιανουαρίου 1980 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το όραμά που τον οδήγησε στην κατασκευή του, ήταν να δημιουργηθούν σταδιακά όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε κάποια στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φιλοξενηθούν και πάλι στην Ελλάδα. Όπερ και εγένετο.

Με αυτόν τον στόχο, τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν διάφορες προσθήκες όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο (εγκαινιάστηκε το 1991), το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου (1991), το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (1995), το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης (2004) καθώς και όλες οι υπόλοιπες βοηθητικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουμε ένα αθλητικό κέντρο, όπως το γνωρίσαμε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξένησε η Ελλάδα το 2004.

Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια έχουν παρέλθει από αυτό το σπουδαίο γεγονός για τη χώρα μας. Οπωσδήποτε με το πέρας όλων αυτών των ετών επιβάλλεται, αλλά και όπως έχω ενημερωθεί έχει ήδη εκκινήσει, ο επιστάμενος τεχνικός έλεγχος, η συντήρηση, η ανάπλαση και ο εκσυγχρονισμός όλων των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.

Είμαι βέβαιη πως η εμπειρία και οι ικανότητες των επί σειρά ετών Συντονιστή Γενικού Διευθυντή κ. Χαλιορή, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Τσιγώνια, όλου του Δ.Σ. αλλά και όλων των εργαζομένων σε κάθε τμήμα, σε συνδυασμό με την επικείμενη συνεργασία μας θα φέρει τα βέλτιστα επιθυμητά αποτελέσματα στο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε.

Έτσι, όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είμαστε περήφανοι για αυτό το στολίδι του αθλητισμού και των χώρων αναψυχής που θα δημιουργηθούν. Αφού η χρήση όλων των εγκαταστάσεων θα πραγματοποιείται με ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα επέλθει ανάπτυξη ως προς τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα του και εν γένει θα αναβαθμιστεί η αστική περιοχή την οποία καλύπτει”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης