Ροή Τοπικά

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Αν άκουγαν τον Αγοραστό…»

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τις επίμονες προσπάθειες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για μερική εκτροπή του Αχελώου, που θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για πλημμύρες όπως της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπενθυμίζει την ευρεία σύσκεψη που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2016 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για  την εκτροπή του Αχελώου, με τον τότε υπουργό Πάνο Σκουρλέτη να δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο εκτροπής του Αχελώου, ένα εγχείρημα που καταγράφεται πλέον ως μία “χίμαιρα” και το οποίο λειτούργησε επί χρόνια ανασταλτικά για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, καθώς στέρησε από τη Θεσσαλία πολλά μικρότερα έργα ζωτικής σημασίας, που θα διατηρούσαν και θα αξιοποιούσαν τους υφιστάμενους υδατικούς πόρους της».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε καλέσει την τότε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αναλάβει τις ευθύνες της για ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία. «Εάν η κυβερνητική απόφαση είναι οριστική» είχε δηλώσει τότε-Φεβρουάριο 2016- «θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την πλημμυρική προστασία των ορεινών της Καρδίτσας και τον Δήμο Μουζακίου, καθώς μέχρι τώρα από θαύμα δεν υπήρξαν καταστροφικές πλημμύρες».

Ο Κώστας Αγοραστός επιμένει ότι «είναι κρίμα ένα έργο, για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ να αφήνεται στην τύχη του. Εάν ξεκινούσε τώρα, θα κατανοούσαμε τη δυσκολία χρηματοδότησης. Όσον αφορά στην άποψη ότι το έργο στερεί για πολλά χρόνια από τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας πολλά μικρότερα έργα ζωτικής σημασίας, εμείς στη Θεσσαλία από το 2011 έχουμε υλοποιήσει 118 έργα συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. ευρώ συν την Κάρλα με 240 εκατ. ευρώ. Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε και τα έργα του αγροτικού εξηλεκτρισμού».

Παρακάτω το δημοσίευμα της έντυπης ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης