Τοπικά

Καλή νέα χρονιά από τα Καρκατζάλια του Γοργογυρίου του Δ. Τρικκαίων

Το ξόρκισμα του κακού με την υποδοχή του νέου χρόνου, στα μέσα ακριβώς του Δωδεκάμερου, για άλλη μια χρονιά τιμήθηκαν και γιορτάστηκαν στο Γοργογύρι του Δήμου Τρικκαίων την 1η Ιανουαρίου 2024. Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά στην πρώτη του επίσκεψη στην αρχή της νέας θητείας, η γιορτή “μεγάλωσε”, με τη συμμετοχή και περισσότερων Καρκατζάλων και περισσότερων επισκεπτών. Το πατροπαράδοτο έθιμο διατηρείται με βάση τη φρεσκάδα και το κέφι ομάδας κατοίκων του χωριού, που το διαιωνίζουν με την πρωτοβουλία και τη δική τους συμμετοχή.

 

 

Η προετοιμασία ξεκινά ημέρες πριν, με την κατασκευή των στολών, την προμήθεια των κουδουνιών κάθε μεγέθους και τη ραφή της γενειάδας (από το προηγούμενο βράδυ). Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι Καλικάτζαροι ή Καρκατζάλια ή Καρκάτζαλοι του Γοργογυρίου γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και με τις κουδούνες διώχνουν το κακό. Στο τέλος, συγκεντρώνονται στην πλατεία και συνεχίζουν σε έναν μεγάλο κύκλο, παρέα με φίλους και επισκέπτες.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς, παρόντος του προέδρου Μάκη Ρέμπελου,  ευχήθηκε στους Καρκατζάλους, στους επισκέπτες, στους κατοίκους, Καλή Χρονιά, με έναν Δήμο που στοχεύει ακόμη ψηλότερα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για εδέσματα, κεράσματα και κρασί, κάνοντας ακόμη πιο ζεστή την ατμόσφαιρα, σε μια γιορτή που κερδίζει συνεχώς φίλους.
Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αργυρίου και Χρήστος Ζαραμπούκας και, βεβαίως, πολλοί κάτοικοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει γιορτή με τους Καρκατζάλους την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 στα Τρίκαλα. Από τις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει “παρέλαση” στο κέντρο της πόλης, που θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σε ένα γλέντι με δημοτική μουσική.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης