Τοπικά

Καταγγέλλει σούπερ μάρκετ των Τρικάλων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σε καταγγελία εις βάρος σούπερ μάρκετ των Τρικάλων προχώρησε  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

 

Αναλυτικά: 
“Καταγγέλλουμε την επιχείρηση σούπερ μάρκετ Τρικάλων (σ.σ. αναφέρουν κανονικά το όνομα στην ανακοίνωση) για τις απαράδεκτες ενέργειες προς τους εργαζόμενους της και πιο συγκεκριμένα για την προσπάθεια να διώξει συνάδερφο μας απ’ την δουλειά με αναγκαστική παραίτηση .
Δεκάδες καταγγελίες έχουν έρθει από τους  εργαζόμενους του καταστήματος για τις συνθήκες εργασίας. Αυτές οι συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας για να βγάζει η επιχείρηση ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οδήγησαν και το Πάσχα που μας πέρασε σε εργατικό ατύχημα μέσα στο κατάστημα.
Πιο συγκεκριμένα συνάδερφος μας με πρόβλημα στην μέση του και με οδηγίες γιατρού είχε ζητήσει αλλαγή πόστου για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις θεραπείες του. Η εργοδοσία επί της ουσίας του αρνήθηκε αναγκάζοντας τον να συνεχίσει να δουλεύει σε πόστο που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την υγεία του. Όλο αυτό οδήγησε στο εργατικό ατύχημα τις μέρες του Πάσχα που ο φόρτος δουλειάς γιγαντώνεται, όπου ουσιαστικά ο συνάδελφος μας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η εργοδοσία με το που έγινε το εργατικό ατύχημα όχι μόνο δεν προσπάθησε να βελτιώσει τις συνθήκες, να προχωρήσει σε αιτήματα που το σωματείο μας  κατέθεσε αλλά βάλθηκε να βρει τρόπο να αναγκάσει τον συνάδερφο μας να παραιτηθεί. Επι της ουσίας όπως και σε εμάς τους ίδιους παραδέχτηκε ο διευθυντής του καταστήματος, αφού ο συνάδελφος μας έχει πρόβλημα με την μέση του ( πρόβλημα που δημιουργήθηκε απ’ την εργασία του καθώς κουβαλούσε βάρη για 12 συναπτά έτη ) αυτή την στιγμή δεν τους είναι πια χρήσιμος στην επιχείρηση .
Πριν λίγες μέρες έστειλε χαρτί στον συνάδελφο μας που του έκανε επίπληξη για την συμπεριφορά του! ( Ποια συμπεριφορά άραγε, μήπως εννοούσαν ότι διεκδικούσε τα αυτονόητα στην δουλειά του για να μην μείνει ανάπηρος;). Μάλιστα ουσιαστικά τον απειλούσε ότι θα τον διώξει χωρίς αποζημίωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι λόγο τεράστιου φόρτου και εντατικοποίησης λόγο του 15Αυγουστου, ο συνάδελφός μας είχε πάλι έντονους πόνους και χρειάστηκε να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Τρικάλων για θεραπείες. Παρόλο που ειδοποίησε στην δουλειά ότι είναι καθοδόν στο νοσοκομείο, η εργοδοσία βρήκε την «Χρυσή ευκαιρία» και ανακοίνωσε ότι ο συνάδελφος μας αποχώρησε οικειοθελώς καθώς δεν εμφανίστηκε για να δουλέψει!!!
Μήπως θέλουν να πάμε για δουλειά και με φορείο; Με τι πρωτόγνωρο θράσος προσπαθούν να μας διώξουν απ’ τις δουλειές μας;
Σας το λέμε καθαρά και ξαστερα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συνάδερφος μας να δεχτεί τέτοια συμπεριφορά. Δεν είμαστε κρέατα στις μηχανές σας να μας ξεζουμίζεται και να μας πετάτε . Οι εργαζόμενοι ξέρουν τα δικαιώματα τους, έχουν μάθει να παλεύουν συλλογικά και οργανωμένα. Δεν είμαστε αναλώσιμοι.
Το σωματείο μας ζητά πανελλαδική αλληλεγγύη και ζητά εδώ και τώρα να δικαιωθεί ο συνάδελφος μας.
Ο πρόεδρος του ΔΣ
Μπιζιούρης Χρήστος
Ο γραμματέας του ΔΣ
Τσίγκας Πέτρος
Το μέλος του Εργατικού κέντρου Τρικάλων
Παππη Κωνσταντίνα “

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης