Τοπικά

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύλης

Θέλουμε να καταγγείλουμε στον Λαό του Δήμου μας, τον  προέδρου του ΔΣ Πύλης, κ.Μπαλατσούκα, για την στάση του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπου και με την προτροπή του Δημάρχου, αρνήθηκε να φέρει θέμα της παράταξης μας προς ψήφιση.

 

Το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης αφορά το ¨τέλος ταφής και περιβαλλοντικής εισφοράς¨, που από 1η Ιανουαρίου 2022 θα πληρώνεται από τους Δήμους μέσω των φορέων διαχείρισης αποβλήτων.

Όπως είναι γνωστό το “τέλος ταφής” είχε προβλεφθεί με τον ν.4042/2012.Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του 2015 το αντικατέστησε με την “περιβαλλοντική εισφορά” με το αρθ.55 του ν.4609/2019.Τώρα η ΝΔ επανήλθε με το αρθ.38 του ν.4819/2021 και επιβάλλει το τέλος ταφής, ενώ με την παρ.7 επαναφέρεται από 1/1/2022 και η καταβολή της περιβαλλοντικής εισφοράς του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ανασταλεί για τα έτη 2020 και 2021.

Πρόκειται για μια ακόμη φοροληστεία  δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που μεθόδευσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και με δεδομένο ότι  ο Δήμος Πύλης διαθέτει προς ταφή στον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων πάνω από 4.500 τόνους απόβλητα το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα τέλη και οι φόροι για τους δημότες μας θα πιάσουν ¨ταβάνι¨.

Τον Δήμαρχο όμως δεν τον αγγίζει αυτό και δίχως να θέλει να δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες (πως αλλιώς θα γινόταν δηλαδή) αποφάσισε ότι το θέμα ¨δεν είναι του παρόντος¨.

Αλλά μην ανησυχείτε και μην απογοητεύεστε, θα ξανάρθουν εκλογές και τότε θα πετάξουμε τις ¨κομματικές ταυτότητες¨, θα ¨ξανασμίξουμε με τον Λαό¨ και θα γίνουμε πάλι ¨αυτοδιοικητικοί¨.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Καλύβας Βάϊος

Κράβαρης Θανάσης

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης