Τοπικά

Καταδικάστηκε γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας για κλεμμένες εικόνες από τα Γιάννενα

Στην πολύκροτη υπόθεση με τις κλεμμένες εικόνες από Ναούς και Μοναστήρια της Ηπείρου, το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον ιδιοκτήτη γκαλερί από τα Τρίκαλα για τις κατηγορίες της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή.

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους τους υπόλοιπους τέσσερις  κατηγορούμενους για την υπόθεση, ήτοι τον πρώην πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Ιωαννίνων,  έναν παλαιοπώλη από το Μοναστηράκι, έναν βιβλιοδέτη και ένας ιερέα, ενώ απεβίωσε ένας ακόμη εκ των κατηγορουμένων.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1/12, μετά από μια ακροαματική διαδικασία ενός μηνός με ιδιαίτερες εντάσεις και μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας να προσέρχεται ακόμη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, που υπήρξε και ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση αυτή, σε γραπτή του δήλωση, σημειώνει ότι η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σεβαστή, κάνει λόγο όμως για λασπολογία σε βάρος του από παράγοντες της δίκης, ενώ επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές δεν τον πτοούν και θα συνεχίσει την προσπάθειάς του για να επιστραφούν ιερά σκεύη και εικόνες στον τόπο τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης