Τοπικά

Κοντοτόλη: Εκτός προγράμματος αποκατάστασης το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, παρά τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου  Μ. Καλυβίων Τρικάλων να ενταχθεί και το σχολικό κτίριο του Γυμνασίου στο Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν με τις πλημμύρες.

 

 

Αναφορά προς  τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσει στη Βουλή, αναφορικά με τον ανεξήγητο αποκλεισμό του πλημμυρόπληκτου Γυμνασίου Μ. Καλυβίων από τη λίστα των προς αποκατάσταση σχολείων, εξαιτίας των πλημμυρών του Daniel.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου  Μ. Καλυβίων Τρικάλων, τα Μεγάλα Καλύβια κατατάχτηκαν με απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα καθολικά πλημμυροπαθή χωριά. Το Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων πλημμύρισε και υπέστη σοβαρές ζημιές στις ισόγειες αίθουσες και στον εξοπλισμό του.

Εύλογα, επομένως, αναρωτιούνται και ζητούν απαντήσεις πώς αποκλείεται το Γυμνάσιο από το μνημόνιο που υπέγραψε το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση των ζημιών του. Ερώτημα που δεν έχει λογική απάντηση,  όταν στη λίστα των σχολείων εντάσσονται σχολεία, όπως της πόλης του Δομοκού, που δεν ανήκουν καν στις πλημμυρόπληκτες περιοχές ή αποκλείονται σχολεία του Ν. Λάρισας που πλημμύρισαν ολοσχερώς.

Δείτε ΕΔΩ το ΔΤ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τα σχολεία που έχουν ενταχθεί.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης