Τοπικά

Κοντοτόλη: Να αποζημιωθούν χωρίς διακρίσεις οι κάτοικοι της οδού Πατουλιάς Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα αιτήματα των πλημμυροπαθών κατοίκων της οδού Πατουλιάς Τρικάλων για την αποζημίωση όλων των πληγέντων και για τη λήψη μέτρων, όπως η διάνοιξη της παλιάς κοίτης του Ληθαίου ποταμού, ώστε να μην ξαναζήσουν τις ίδιες καταστροφές.

 

Αναφορά προς  Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν στη Βουλή, γιατί δεν αποζημιώθηκαν από τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου 2023, παρά το γεγονός ότι υπέστησαν ζημιές σε ισόγειες και υπόγειες κατοικίες, καθώς και στον οικιακό τους εξοπλισμό από τον Ληθαίο Ποταμό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της οδού Πατουλιάς, η περιοχή τους πλημμύρισε από την παλιά κοίτη του ποταμού Ληθαίου, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν ισόγειες και υπόγειες κατοικίες με νερά που έφτασαν ακόμα και τα δύο (2) μέτρα. Κι ενώ καμία βοήθεια δεν υπήρξε στην οδό Πατουλιάς από κρατικό φορέα για την απάντληση των υδάτων και τον καθαρισμό των χώρων, εν συνεχεία δεν υπήρξε και καμία αποζημίωση, παρά μόνο σε κάποιους επιλεκτικά.

Γι’ αυτό και ζητούν, αφενός να αποζημιωθούν, χωρίς εξαιρέσεις, όλοι οι πλημμυροπαθείς, αφετέρου να εκτελεστούν τα αναγκαία υδραυλικά έργα, για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης