Τοπικά

Κορωνοϊός. Αυξάνονται οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Αυξάνονται σημαντικά οι νοσηλείες στις πτέρυγες covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων.

 

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης νοσηλεύονται 55 ασθενείς, οι 52 στις απλές πτέρυγες (σ.σ. έναντι 15-20 προ ολίγων εβδομάδων) και 3 στη ΜΕΘ.

Ποιους θα αφορά η 4η δόση εμβολίου

Στο τραπέζι των επιστημονικών επιτροπών σε όλο τον κόσμο έχει μπει η προληπτική χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού  όπως είπε η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου ήδη αρκετές χώρες έχουν τοποθετηθεί θετικά υπέρ αυτής της εξέλιξης. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό αλλά μόνο συγκεκριμένη ομάδα ηλικιωμένων, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρά επιστημονικά στοιχεία για χορήγηση της 4ης δόσης στο γενικό πληθυσμό.

Το όφελος θα είναι εξαιρετικά μικρό τόνισε, αλλά ακόμα και αυτό το μικρό όφελος είναι σημαντικό για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, προσέθεσε.
Όπως είπε ακόμη, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της αξιολόγησης για της 3η δόση σε παιδιά και εφήβους, το οποίο αναμένεται στο άμεσο μέλλον να ξεκαθαρίσει.

Η ίδια διερωτήθηκε πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και απάντησε πως όλη η διεθνής επιστημονική κοινότητα παραμένει επιφυλακτική, καθώς ακόμη και ο πόλεμος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε, «στο βιβλίο της πανδημίας covid-19 υπάρχουν ακόμη πολλά να γραφτούν».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης