Τοπικά

Λίγο πριν… πνιγούμε ξανά στα Τρίκαλα

Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο 48ωρο στην περιοχή μας, με μια συνηθισμένη βροχή και όχι “τον κατακλυσμό του Daniel” επιβεβαιώνουν δυστυχώς τους φόβους όλων μας ότι όχι μόνο είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας πλημμύρας, αλλά θα πρέπει να τη θεωρούμε αυτή-δυστυχώς-σχεδόν βεβαία.

 

Από τον Σεπτέμβριο καίτοι έχουν διατεθεί 65 εκ. € για αποκαταστάσεις κλπ., αποδεικνύεται πως δεν διατέθηκαν σωστά για να προχωρήσουν έργα υποδομής και προστασίας των οικισμών. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr μέσα σε 6 ώρες ο Πηνειός υπερχείλισε σε πολλά σημεία και έφτασε να απειλεί οικισμούς, όπως το λαβωμένο Βαλομάνδρι με τους κατοίκους του χωριού να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και να υποδεικνύουν που πρέπει να γίνουν αναχώματα!… Στο Φλαμούλι το ύψος του νερού έφτασε τα 3 μέτρα και ο εφιάλτης επέστρεψε καθώς στα 4 μέτρα το περασμένο φθινόπωρο ο ποταμός “κατάπιε” τα σπίτια της περιοχής.

Στον ορεινό όγκο κατέρρευσαν δρόμοι και οι πληγές που δεν γιατρεύτηκαν επιδεινώθηκαν. Και την ίδια ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν… σύσκεψη για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας!!!… Κωμωδία δηλαδή… 6 μήνες τώρα από συσκέψεις είμαστε πλήρεις, έργα έχουμε ανάγκη καθώς είναι πια προφανές ότι βρισκόμαστε… λίγο πριν πνιγούμε ξανά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης