Τοπικά

Λιούτας: Ο Πρωθυπουργός πάντα δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας

«Για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός μας έμπρακτα απέδειξε ότι στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει την πρωτογενή μας παραγωγή και τους πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας μας», υπογραμμίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

 

«Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ότι θα επεκταθεί η επιστροφή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, με το κονδύλι να φθάνει στα 82 εκατομμύρια ευρώ», συνέχισε ο κ. Λιούτας.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός, σχετικά με το ενεργειακό κόστος, ανακοίνωσε ότι,  η ΔΕΗ αποφάσισε και θα προσφέρει πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, περίοδο υψηλών αγροτικών καταναλώσεων.

Επιπρόσθετα, έρχεται ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, τα οποία φθάνουν σήμερα τα 87 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι, «Η Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στα συνεργατικά σχήματα (πχ. συνεταιρισμούς, οργανώσεις και ομάδες παραγωγών κτλ.), καθώς και στους αγρότες που ασκούν συμβολαιακή γεωργία, μεσοπρόθεσμη μείωση του κόστους, τάξεως τουλάχιστον 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές για μια δεκαετία. Για τον σκοπό αυτό θα επιδοτηθεί η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων με μπαταρία για τις συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών, με τη μορφή μακροχρόνιων διμερών συμβάσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα διμερή αυτά συμβόλαια θα υλοποιηθούν εντός διετίας από την εφαρμογή του μέτρου. Ταυτόχρονα για τους μεμονωμένους αγρότες θα ξεκινήσει άμεσα νέο Πρόγραμμα, «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, αυξάνεται και το επιτρεπόμενο όριο για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, από 10kw σε 50 kw».

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος με αύξηση του ποσού πρώτης αρωγής έως 10.000 ευρώ.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης