Ροή Τοπικά

Μέσα στο 2018 ξεκινούν τα έργα στο Νότιο και στο Βόρειο τμήμα του Ε-65

Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στα δυο άκρα του αυτοκινητόδρομου, τμήμα του οποίου ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία.

Ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών στο τμήμα Ξυνιάδα-Λαμία μέχρι τον Φλεβάρη του 2018, ενώ οι πληροφορίες του trikalavoice.gr  αναφέρουν ότι μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Βορείου Τμήματος (Τρίκαλα-Εγνατία Οδός) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αρχίσουν οι εργασίες και σ’ αυτό (εντός του 2018).

Για το Νότιο τμήμα του Ε-65, Ξυνιάδα-Λαμία, ο χρόνος εκτέλεσης των έργων υπολογίζεται στα 3 χρόνια, ωστόσο λόγω της σημαντικής προόδου που υπάρχει ήδη σε αυτό (στα 15 από τα 32 συνολικά χιλιόμετρα τα έργα είναι ήδη έτοιμα σε ποσοστό 55%!) πιθανότατα θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, εντός του 2020.

Σχετικά με το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία, με τη νέα χάραξη προς Κηπουργιό Γρεβενών μειώνεται το κόστος καθώς το μεγαλύτερο τμήμα είναι πια πεδινό και χωρίς μεγάλα υψόμετρα (όπως θα συνέβαινε αν έβγαινε στην Παναγία). Και γι’ αυτό το τμήμα υπάρχει σχετική βεβαιότητα ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το 2021.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης