Τοπικά

Μαζική συμμετοχή Τρικαλινών αγροτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων ” Η Άνοιξη ” χαιρετίζει τη δυναμική κάθοδο των Τρικαλινών αγροτών απ’ όλα τα μπλόκα του νομού μας, από πολλά χωριά του κάμπου ,καθώς και πλημμυροπαθών  απο τη Φαρκαδόνα και τα Μεγαλα Καλύβια, στο συγκλονιστικο συλλαλητήριο στο  Σύνταγμα. Βρεθήκαμε στο Σύνταγμα με το δίκιο των αιτημάτων μας, με τη δύναμη των μπλόκων και των τρακτέρ, με τη συμπαράσταση του λαού.

 

 

Όπως κατήγγειλε, με την πολιτική τους ΕΕ και κυβερνήσεις φροντίζουν ώστε ο κόπος και ο ιδρώτας των αγροτών να γίνεται πλούτος και κέρδη για τις βιομηχανίες που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές.

Βρέθηκαμε στο Σύνταγμα  γιατί μας πνίγει το δίκιο. Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά και τις περιοχές μας.
Θέσαμε επί τάπητος τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση στο όνομα των δημοσιονομικών συνθηκών και στόχων, πετώντας τους ψίχουλα ενώ εξασφαλίζει επιδοτήσεις και προνόμια για επιχειρηματικους  ομίλους.

«Δεν αντέχει ο αγροτικός κόσμος άλλα βάρη», ξεκαθαρίσαμε και προβάλλαμε τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί καλλιέργειες, χωρίς να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, παρότι ο εν λόγω φορέας χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους αγρότες.

«Δεν δεχόμαστε ότι το καλοκαίρι θα διψάμε , θα καιγόμαστε και τον χειμώνα θα πνιγόμαστε», διατρανώσαμε στο Σύνταγμα.,ζητώντας πλήρη αποκατάσταση των ζημιων
στις πληγείσες περιοχές.

Κατακλυσαμε το Συνταγμα και διατρανώσαμε αυτό το δίκιο που κάνεις δεν μπορεί να μας το πάρει. Το μεγάλο συλλαλητήριο έγινε γεγονός σε πείσμα των προσπαθειών να υπονομευτεί η κινητοποίηση.  Είμαστε κίνημα διεκδικητικό και οι κινητοποιήσεις μας ασκούν μεγάλη πίεση  στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα που ζούμε. Αυτές τις πολιτικές θέλουμε να τις αντιπαλέψουμε στον δρόμο παρά  την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ενάντια στον αγώνα μας κοινωνικός αυτοματισμός. Απαντήσαμε κάλεσε με ενότητα, όπως αυτή την ενότητα που σφυρηλατούν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις στα μπλόκα.

«Έχουμε στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις. Για να λυθούν προβλήματα, να ικανοποιηθούν αιτήματα»,. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα»,  Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι «με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις μας σπέρνουμε και θερίζουμε. Χαιρετίζουμε  την αλληλεγγύη και υποστήριξη των συνδικάτων. Καλουμε τους συναδέλφους  αγρότες και εργαζόμενους να συναντηθούν ξανά στον δρόμο στις 28 Φλεβάρη. Θα στηρίξουμε την απεργία στις 28 Φλεβάρη γιατί οι ζωές μας μετράνε πιο πολύ από τα κέρδη, γιατί δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης