Τοπικά

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων σε ρητορικούς αγώνες

Οκτώ μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος στους Η Αγώνες Λόγου που διοργάνωσαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη σε συνεργασία με το Κολλέγιο Anatolia στις 9-11 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στη Λάρισα. Το σχολείο μας συμμετείχε με δυναμική παρουσία και θετικές επιδόσεις στη γενική κατάταξη σε όλα τα ρητορικά αγωνίσματα – εκφραστική ανάγνωση, αυθόρμητος λόγος, προτρεπτικός λόγος, διττοί λόγοι.

 

 

Οι  Η Αγώνες Λόγου, πανελλαδικής εμβέλειας, έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριές μας να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία μέσω της εκφραστικής ανάγνωσης και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην ετοιμότητα, στην επιχειρηματολογία, στον αυθορμητισμό και σε όλες τις δεξιότητες του προφορικού λόγου, και να αποκτήσουν ταυτόχρονα μοναδικές εμπειρίες μέσα από τη ζύμωσή τους με την πληθώρα των “αντίπαλων” ομάδων. Η πρώτη συμμετοχή του σχολείου σε τέτοιους αγώνες πρόσφερε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας γνώσεις, βαθύτερες σκέψεις, μεστή έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στους Η Αγώνες Λόγου ήταν οι εξής:

Παπαχρήστου Μαρία (εκφραστική ανάγνωση)

Γκιολέ Μελίνα (εκφραστική ανάγνωση)

Ράπτης Αλέξανδρος (εκφραστική ανάγνωση)

Μπέης Ιάσονας Παναγιώτης (διττοί λόγοι, αυθόρμητος λόγος)

Λαμπροπούλου Αικατερίνη (διττοί λόγοι)

Τσέργα Ευθαλία (διττοί λόγοι, Προτρεπτικός λόγος)

Καραβασίλη Γεωργία Μαρία (αυθόρμητος λόγος)

Πανταζή Δανάη (αυθόρμητος λόγος)

Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών μας στους Αγώνες Λόγου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου Τέχνης και Λόγου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Στεργιανή Ζήση, ΠΕ 02. Συνοδοί εκπαιδευτικοί και κριτές του σχολείου μας στους Αγώνες υπήρξαν οι Στεργιανή Ζήση, ΠΕ 02,  Πουλιάνα Λουίζα, ΠΕ 06, και Κουβάτα Φωτεινή, ΠΕ 02. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, που ανέδειξαν με τον πιο τολμηρό τρόπο την κριτική τους σκέψη!

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης