Τοπικά

Μεγάλη αθλητική επιτυχία των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Μια τεράστια αθλητική επιτυχία σημείωσε η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών των Εκπαιδευτηρίων ΄΄Αθηνά΄΄ κατακτώντας την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες. Πρόκειται για μια επιτυχία που προβάλλει όχι μόνο το Σχολείο αλλά και την πόλη μας και φέρνει στο προσκήνιο την προσφορά και την αξία του σχολικού αθλητισμού και των σχολικών πρωταθλημάτων. Τα κορίτσια του «Αθηνά» αγάπησαν από πολύ νωρίς το ποδόσφαιρο και κατάφεραν να το συνδυάζουν με τις απαιτητικές σχολικές τους υποχρεώσεις. Δέθηκαν μεταξύ τους με αμοιβαία φιλία, εμπιστοσύνη και πίστη σε ένα όνειρο που φάνταζε αρκετά μακρινό.

 

 

Το ωραίο ταξίδι τους άρχισε με τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό της περιφέρειας Θεσσαλίας στον οποίο αντιμετώπισαν το ΓΕΛ Αγριάς Βόλου και επικράτησαν με σκορ 0-8. Η άνετη επικράτηση και το συντριπτικό σκορ προμήνυαν την θριαμβευτική συνέχεια και τροφοδότησαν την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία όλων.

Ταυτόχρονα, οι απαιτήσεις της προετοιμασίας των αγώνων  μεγάλωναν. Ο επόμενος αντίπαλος στον τελικό της περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Η επικράτηση ήταν εξίσου θριαμβευτική με σκορ 0-7. Η χαρά και οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν απομάκρυναν την ομάδα από τον μεγάλο στόχο που μεθοδικά ξεπερνούσε ένα-ένα τα εμπόδια. Όλες οι αθλήτριες παρέμειναν προσηλωμένες στον στόχο τους χωρίς έπαρση και δυνάμωναν την προσπάθειά τους.

Στην διαπεριφερειακή φάση αντιμετώπισαν με επιτυχία την πρωταθλήτρια ομάδα Στερεάς Ελλάδας που ήταν το ΓΕΛ Αλιβερίου (σκορ 7-0) και το ΓΕΛ Χανίων (σκορ 8-0). Οι επιτυχίες αυτές άνοιξαν τον δρόμο για το Final four  και η κατάκτηση του πρωταθλήματος από μακρινό όνειρο έγινε ένας ρεαλιστικός στόχος. Απέμεινε μόνο το εμπόδιο του ημιτελικού που ήταν το 4ο ΓΕΛ Ρόδου. Στο γήπεδο των Μελισσίων στο οποίο έγινε ο αγώνας, η ομάδα πανηγύρισε μια ακόμη νίκη (σκορ 0-9) που την έστελνε στον μεγάλο τελικό και ένα βήμα πριν την πρώτη θέση. Ο τελικός, τον οποίο παρακολούθησαν και πολλοί γονείς, ήταν η αποθέωση μιας σκληρής προσπάθειας και ενός ξεχωριστού ταλέντου όλων των κοριτσιών με αντίπαλο το Αριστοτέλειο Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επικράτησαν με σκορ 1-8 και στέφθηκαν πρωταθλήτριες.

Το ταξίδι είχε φτάσει στον προορισμό του με τρόπο ιδανικό. Η επάνοδος στο Σχολείο έγινε με πανηγυρικό τρόπο να σηκώνουν το μεγάλο τρόπαιο μετά την πρωινή προσευχή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες! Όχι μόνο για την κατάκτηση του κυπέλου αλλά και γιατί όλες βιώνουν το «Εὖ ἀγωνίζεσθαι» και ζουν την αξία και τις συγκινήσεις του αθλητισμού.

Κορίτσια συγχαρητήρια και περιμένουμε μελλοντικές σας επιτυχίες.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή της ομάδας κ. Γεωργίου Αθανάσιο για την ουσιαστική του συμβολή.

 

Τη ομάδα απαρτίζουν οι μαθήτριες:

  1. Γεωργούλα Μαρία
  2. Καραθάνου Δήμητρα
  3. Κωστοπούλου Κων/να
  4. Κωφού Σπυριδούλα
  5. Μπέου Ντεσιρέντα
  6. Μπουκουβάλα Κατερίνα
  7. Νίκα Κων/να
  8. Παρζάλη Ευτυχία
  9. Πλακιά Ελευθερία
  • Πρεβέντα Χαρίκλεια
  • Σταμούλη Δήμητρα
  • Στεργιούλη Στεφανία
  • Τριανταφύλλου Μελίνα- Μαρία
  • Τσόγκα Αθανασία
  • Τσόγκα Ευαγγελία
  • Ψαρρή Κωνσταντίνα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης