Τοπικά

Μειώνει κατά 50% τα δημοτικά τέλη στην εστίαση ο Παπαστεργίου

Σε μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης της πόλης προχωρά ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαστεργίου προσανατολίζεται στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ παράλληλα αναμένεται να δοθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στους επαγγελματίες για να δουλέψουν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Λέσχη 97,6 «ειδικά για φέτος, θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο επιεικείς όσον αφορά στην οικονομική μας πολιτική και τη χρέωση στα τραπεζοκαθίσματα. Το θεωρώ λογικό ότι η εστίαση δεν θα έχει την κίνηση που είχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα είναι τα πράγματα όπως ήτανε. Η δημοτική αρχή έχει διαχρονικά δείξει ότι ζει μέσα στην κοινωνία, ακούει τις καταστάσεις, και είναι στη σκέψη μας να το κάνουμε για τη φετινή χρονιά, να φέρουμε στους επαγγελματίες μια ελάφρυνση. Με το δεδομένο ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την εστίαση, μας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνουμε, οπότε νομίζω πως θα μπορούσε να έρθει μια έκπτωση της τάξης του 50%. Είμαι σίγουρος πως και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν θα έχουν αντίρρηση».

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η εστίαση ανοίγει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ γύρω από το ίδιο τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

Ως προς τις αποστάσεις θα ισχύει το εξής:

0,90 εκ. αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα,

1,20 εκ. αν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών,

1,80 εκ. αν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών.

Υποχρεωτική η μάσκα για το προσωπικό καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή, όχι όμως και των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια και η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι. Ενθαρρύνεται ο ψηφιακός κατάλογος.
Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μπαρ με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί, ενώ η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται 1,5 μέτρα μακριά.
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα περιορίζεται σύμφωνα με την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα αρχίζει στις 23:00 αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης