Τοπικά

Με τον Μητσοτάκη ο Σκρέκας στην Εταιρία Υδρογονανθράκων – Η Ελλάδα επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιτάχυνση των ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε έξι περιοχές. Πρόκειται για πέντε θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος και την Κρήτη και μία χερσαία στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο στόχος είναι έως το τέλος του 2023 να έχουν προχωρήσει οι έρευνες, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα αποθέματα υδρογονανθράκων.

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με την ΕΔΕΥ, σε τρεις ενέργειες. Όπως δήλωσε, «για να υπηρετήσουμε τον νέο εθνικό στόχο, έτσι όπως τον περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κάνουμε τρία πράγματα: Πρώτον, θα συστήσουμε μια νέα task force, η οποία θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των ερευνών για την ανεύρεση πιθανών κοιτασμάτων αέριων υδρογονανθράκων. Δεύτερον, θα προχωρήσουμε σε απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για να γίνει σύντμηση στους χρόνους και να διευκολύνουμε τις έρευνες. Και τρίτον, θα σταλεί μια επιστολή στους παραχωρησιούχους από τη ΕΔΕΥ, που θα τους ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησής μας και τη νέα στρατηγική για επιτάχυνση της έρευνας και θα ζητάει να καταθέσουν τις προθέσεις τους άμεσα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης