Ροή Τοπικά

Μια προσωπική εμπειρία: Πως στην ΟΡΑΣΗ απαλλάχτηκα από μυωπία και πρεσβυωπία

Σπάνια γράφω σε πρώτο πρόσωπο, σχεδόν ποτέ δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά οφείλω να το κάνω ως μια προσωπική κατάθεση για μια εμπειρία… που άλλαξε τη ζωή μου. Γράφω ως Βασίλης Αλεξίου πρώτα και έπειτα ως trikalavoice.gr.

 

Έχοντας διανύσει 35 χρόνια της ζωής μου με γυαλιά οράσεως (και μυωπία στους 7.5 βαθμούς) δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα ήταν η καθημερινότητά μου χωρίς αυτά. Βασικά είχα συμβιβαστεί με την ιδέα  καθώς η περίπτωσή μου θεωρούνταν δύσκολη, πως έτσι θα είναι πάντα. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για την καθημερινότητα με την έλευση της πρεσβυωπίας, αλλά… φευ!… Έπρεπε να το συνηθίσω και αυτό… Όταν η υπερσύγχρονη οφθαλμολογική κλινική ΟΡΑΣΗ άνοιξε στα Τρίκαλα το 2020 ρώτησα να μάθω μήπως υπάρχει λύση. Οι έμπειροι οφθαλμίατροί της, με τεράστια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, Γιώργος Γεροδήμος, Θωμάς Παπαθωμάς και Αντώνης Μεταξιώτης μου μίλησαν για μια νέα και επαναστατική τεχνική τους άκουσα με προσοχή, αλλά υπήρξα διστακτικός. Μου εξήγησαν ότι με μια γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση 10΄ θα έβλεπα ξανά… σαν παιδί, και κοντά (πρεσβυωπία) και μακριά (μυωπία).

Το σκέφτηκα πολύ, έκανα δυο φορές την απόπειρα να κλείσω ραντεβού, αλλά και πάλι έκανα πίσω. Μέχρι που… το αποφάσισα!!!… Πριν 15 μέρες έκανα την επέμβαση ανταλλαγής ενδοφακών. Η επέμβαση διήρκησε όντως 10΄ και έπειτα από λίγες ώρες με “μερικό θόλωμα” αν μπορώ να το περιγράψω σωστά η όραση αποκαταστάθηκε πλήρως!!!… Μου έμεινε η συνήθεια να ψάχνω… τα γυαλιά και το περίεργο του πράγματος να διαβάζω από κοντά και τα πιο μικρά γράμματα!!!… Έγινε…

Η Τεχνική ονομάζεται  clear lens extraction (ανταλλαγή ενδοφακών – με τοποθέτηση πολυεστιακών ενδοφακών)

Διαρκεί 10΄

Τοπική αναισθησία με κολλύριο. 

Γρήγορη αποκατάσταση όρασης.

Το καταθέτω ως εμπειρία, μαζί με τις ευχαριστίες μου προς τους γιατρούς της ΟΡΑΣΗΣ.

Ρωτήστε για την περίπτωσή σας στο 2431077999 ή στην έδρα της κλινικής Καλησθένη 12 (πριν τον ΟΑΕΔ).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης