Τοπικά

Μιχαλάκης: Δημιουργούμε πλέγμα στήριξης στους ανθρώπους της παραγωγής

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, με την συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής και Τροφίμων, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Αργυρώς Καρακούση και στελεχών της Διεύθυνσης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για σειρά θεμάτων που άπτονται διάφορων προγραμμάτων που διαχειρίζονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, όπως η λειτουργία του εθνικού ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου, το αμπελουργικό και ελαιοκομικό μητρώο και το Ο.Π.Σ-ΑΔΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν τους μελισσοκόμους, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα σχετικά προγράμματα που τρέχουν από το Υπουργείο, αλλά και σε γενικότερα θέματα αρμοδιότητας του τμήματος μελισσοκομίας του ΥΠΑΑΤ. Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση της νέας ψηφιακής μελισσοκομικής πλατφόρμας που λειτουργεί και μέσω του gov.gr.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Χρήστος Μιχαλάκης υπογράμμισε πως «είχαμε την ευκαιρία ακόμη μία φορά να συναντηθούμε από κοντά με στελέχη του ΥΠΑΑΤ και να συζητήσουμε σειρά θεμάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο και τους μελισσοκόμους. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στη δουλειά που γίνεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων, που με οργάνωση και σωστό συντονισμό, έχει καταφέρει να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, προς όφελος φυσικά των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα. Είναι μία διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί εγρήγορση για την αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην μεγάλη στήριξη του Κώστα Αγοραστού στον πρωτογενή τομέα και στον μελισσοκομικό κλάδο, με στοχευμένες ενέργειες για την προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων, την κατάρτιση των μελισσοκόμων και την ένταξη σε δράσεις του ΥΠΑΑΤ. Συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, στήριξη δράσεων εξωστρέφειας, καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής, παρεμβάσεις για την συμμετοχή των μελισσοκόμων σε δράσεις του ΥΠΑΑΤ, δείχνουν την ενεργή και διαχρονική στήριξη του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ασφαλώς, είναι άξιο αναφοράς και το έργο που έχει γίνει στο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια, τόσο για την στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, όσο και για τον εκσυγχρονισμό της πρωτογενούς παραγωγής. Σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των στελεχών του ΥΠΑΑΤ, που βρίσκονται αρωγοί σε κάθε βήμα, κάτι που δείχνουν και οι τακτικές επισκέψεις, δημιουργούμε ένα πλέγμα στήριξης προς τους ανθρώπους της υπαίθρου».

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση, εκτός του Χρήστου Μιχαλάκη, συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Αργυρώ Καρακούση, ο Υπεύθυνος μελισσοκομίας της Διεύθυνσης Στέφανος Παπαθανασίου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεώνη Κατσιφώλη, η Άννα Κατσάρα και η Σταυρούλα Γεωργοπούλου του Τμήματος Διαχείρισης DATA CENTER δικτύων και βάσεων δεδομένων και ο Δημήτριος Καλογρίδης από το Τμήμα μελισσοκομίας σηροτροφίας και λοιπών ζωικών οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης