Ροή Τοπικά

Μόλις 10 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σταθερή μείωση των κρουσμάτων μα και τον νοσηλευομένων με covid-19 στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

 

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση του trikalavoice.gr στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 10 άτομα με covid-19, στους απλούς θαλάμους 6 και 4 στη ΜΕΘ.

Εντωμεταξύ το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει, όπως είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, νομοθετική παρέμβαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, αφού θα έχει προηγηθεί η εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής -εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Η επιτροπή – που αναμένεται να αποφασίσει με γνώμονα τη δημόσια υγεία- θα συσκεφτεί για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, ενώ στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει μπει και το θέμα των έξτρα ελευθεριών των πλήρως εμβολιασμένων.

Βέβαια κυβερνητικοί παράγοντες δεν κάνουν λόγο για προνόμια, αλλά για μία σειρά ελευθεριών που θα έρθουν ως απόρροια των νέων κανόνων που θα υπάρξουν από το φθινόπωρο στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν συζητά μόνο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, γι΄αυτό άλλωστε και έχει ζητήσει και τη βοήθεια της Επιτροπής Βιοηθικής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης