Τοπικά

Μ. Κοντοτόλη: “Λύση τώρα για τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων”

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με Αναφορά που κατατέθηκε σήμερα προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών και Μεταφορών, τα αιτήματα της Επιτροπής Πλημμυροπαθών κατοίκων Μ. Καλυβίων, σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών κατοίκων Μ. Καλυβίων, το ποσό των 6.600 δεν έχει καταβληθεί ακόμη, τουλάχιστον στους μισούς από τους πλημμυροπαθείς. Επιπλέον δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη τα «κόκκινα» σπίτια και δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για το αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο. Μεγάλο άγχος έχουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Μ. Καλυβίων για τα χρέη που υπάρχουν στην εφορία και για τις δόσεις των δανείων που πρέπει να αποπληρωθούν.

Εύλογο ερώτημα της επιτροπής, είναι η έναρξη του καθαρισμού και των αντιπλημμυρικών έργων, με σκοπό να αποφευχθούν τόσο μεγάλες καταστροφές μελλοντικά. Τέλος τα ενοίκια και το επίδομα συγκατοίκησης αποτελούν μαύρη σελίδα καθώς οι κάτοικοι είναι ήδη επιβαρυμένοι οικονομικά και αδυνατούν να δώσουν προκαταβολή 2 ενοικίων από την τσέπη τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης