Ροή Τοπικά

Νέα μέτρα. Με rapid test σε καφέ, ταβέρνες, εμπορικά οι ανεμβολίαστοι

trikalavoice.gr

Νέα περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά και μόνο για ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Οπως τόνισε ο ίδιος, «σε αυτή τη φάση της πανδημίας, σε σχέση με πέρυσι, έχουμε το όπλο του εμβολιασμού και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί έχουν 30 φορές μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά.

 

Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού, αλλά και να περάσει το μήνυμα στους πολίτες». Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, πλέον, εκτός από τα πρόστιμα και τις αναστολές λειτουργίας που θα επιβάλλονται στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, θα δημοσιοποιούνται και η επωνυμία τους, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και να αποφεύγουν αυτές τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το πρωί του Σαββάτου, οπότε και θα εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για τους ανεμβολίαστους θα ισχύει:

Ολοι οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test. Δεν θα χρειάζεται να γίνεται διαγνωστικός έλεγχος για τους συμπολίτες μας στις εκκλησίες, τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και οι ποινές διπλασιάζονται, σε πρόστιμο που ξεκινά από τα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ θα γίνεται ενημέρωση στους συμπολίτες μας για το ποια καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.

Αντίστοιχα, επειδή στους αθλητικούς χώρους παρατηρήθηκε ότι δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας, θα υπάρχουν ποινές στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων στα επόμενα παιχνίδια. Δεν διευκρινίστηκε πόσες μέρες ισχύ θα έχει το rapid test, είναι κάτι όμως που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης