Τοπικά

Ναρκωτικά στα Τρίκαλα. Τι γίνεται με ηρωίνη και κοκαΐνη

Δεν είναι καλά τα πράγματα όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών στα Τρίκαλα και το γεγονός το επιβεβαιώνουν και οι σχεδόν καθημερινές συλλήψεις της αστυνομίας για τέτοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές είναι το γεγονός ότι είναι υψηλά τα ποσοστά χρήσης ηρωίνης (πάνω από 50%), ενώ 1 στους 3 χρήστες κάνει χρήση ναρκωτικών με εισπνοή από τη μύτη (κοκαΐνη).

Ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών είναι τα 36 έτη, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους είναι άντρες και επίσης σχεδόν στο σύνολό τους έχουν εμπλοκή με το Νόμο.

Απευθυνθήκαμε στο Καλαμπακιώτη πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρίστο Λιάπη για περαιτέρω πληροφορίες, ο οποίος σημειώνει ότι «καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα με ανθρώπους που έχουν πέσει στην επικίνδυνη παγίδα των ναρκωτικών. Δυστυχώς και η ηρωίνη και η κοκαΐνη έχουν μπει στη ζωή των νέων και η κατάσταση ασφαλώς περιγράφεται ως δύσκολη. Από την πλευρά μας ενισχύουμε τις δομές μας και με τον καινούριο σχεδιασμό των ΕΣΠΑ, ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Τρικάλων αναμένεται να ενισχυθεί με προσωπικό, ώστε να λειτουργεί με 3 άτομα προσωπικό σε καθημερινή βάση. Έτσι θα προσφέρει ουσιαστικά υπηρεσίες Πολυδύναμου Κέντρου καλύπτοντας και τις ανάγκες των φυλακών Τρικάλων σε δράσεις απεξάρτησης, ενώ σχεδιάζεται η ανάπτυξη Κινητής Μονάδας για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, που θα διευρύνει την πρόσβαση Στις υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης σε όλη τη Θεσσαλία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης