Ροή Τοπικά

Ν. Ανδρουλάκης: «Εγώ τελειώνω τον Τσίπρα» (φωτό-video)

Με  σαφείς προτάσεις και ξεκάθαρη πρόθεση για ρήξεις και ανατροπές ο νεαρός υποψήφιος της νέας κεντροαριστεράς έδωσε σύνθημα… ολικής  αντεπίθεσης από τα Τρίκαλα.

Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Δ.Σ. Τρικκαίων (θύμισε παλιές καλές ημέρες του ΠΑΣΟΚ!!!) η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη συμπυκνώνεται ίσως στη φράση «θέλω να ηγηθώ της παράταξης, για να μην την αφήσω έρμαιο στα χέρια του Τσίπρα. Γιατί αν δεν αλλάξουμε γενιά τώρα, αν δεν προχωρήσουμε σε ρήξεις τώρα, η παράταξη θα λεηλατηθεί από εκείνον».

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε διμέτωπη κριτική, τόσο προς ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε τον ιδιόμορφο  αριστεροδεξιολαϊκισμό που κρατάει σε ομηρία τη χώρα», για μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση «που μας οδηγεί σε καθεστώτα Ανατολικού μπλοκ» και μια «δεξιά παράταξη που δε πείθει και δεν έχει προτάσεις».

«Εδώ είναι το δικό μας χρέος» τόνισε «να έρθουμε σε ρήξεις, να διασφαλίσουμε ένα Κράτος Δικαίου και αξιοκρατίας, όπου δεν θα συνωστίζονται πολιτευτές έξω από τα γραφεία για μια θέση στον κρατικό μηχανισμό». Έκανε σαφείς αναφορές σε ζητήματα Δημοκρατίας υπενθυμίζοντας «το δημοψήφισμα-παρωδία του 2015, που υπέγραψαν Τσίπρας-Παυλόπουλος και το οποίο υποστήριξε ουσιαστικά με την απάθειά του ο πνευματικός και φιλοευρωπαϊκός κόσμος της χώρας. Ή τις άδειες των καναλιών που ο Τσίπρας είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, τέσσερις ολιγάρχες, τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, τέσσερις ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτά παραπέμπουν αλλού».

Μίλησε για νέα δομή στο Κράτος με επιλογή στελεχών για τον κρατικό μηχανισμό (γενικοί γραμματείς Υπουργείων κλπ.) μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και με 4ετή θητεία, μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να ανασάνει η μικρομεσαία τάξη, δίκαιη κατανομή των βαρών, νέο εκλογικό σύστημα «αναλογικότερο από το σημερινό, όχι όμως την απλή αναλογική του Τσίπρα που οδηγεί τη χώρα στο χάος».

Υπενθύμισε τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ κα έθεσε το πλαίσιο ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μιλώντας για «ένα ενιαίο κόμμα, με θεσμικά όργανα τα στα οποία θα υπάρχει ισότιμη εκπροσώπηση από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα και που οι αποφάσεις θα γίνονται δεκτές από τον εκάστοτε αρχηγό».

«Αν θέλετε ρήξεις, εγώ είμαι εδώ για αυτές» κατέληξε «αν θέλετε συμβιβασμούς και μοίρασμα θέσεων και μικροεξουσιών, λυπάμαι δεν είμαι εγώ που θα τα κάνω. Ψάξτε γι ‘άλλον».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης