Τοπικά

Ν. Καρδούλας: Αν γινόταν εκλογές σήμερα θα είχαμε ντέρμπι, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Γράφει ο Νίκος Καρδούλας, Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α., σε αναρτήσεις του στο Facebook, για το καλοκαιρινό Ευρωβαρόμετρο 2022 (Έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διενεργήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022):

 

Οι έρευνες του Ευρωβαρόμετρου θεωρούνται αξιόπιστες ως προς  την πορεία των κυβερνήσεων, αφού σύμφωνα με τις διαχρονικές έρευνές του από το 2007 έως το 2019, οι κυβερνήσεις που είχαν ποσοστά εμπιστοσύνης μικρότερα του 21%, έχαναν τις εκλογές στο τέλος της θητείας τους.

 

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου τον Ιούνιο του 2019, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων και η συνέχεια είναι γνωστή.

 

Στην πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε την εμπιστοσύνη του 22% των Ελλήνων, ενώ σε αντίστοιχες έρευνες του Ιουνίου-Ιουλίου 2021 είχε ποσοστό εμπιστοσύνης 26% και τον Ιούλιο του 2020 είχε την εμπιστοσύνη του 35% των Ελλήνων.

 

Μέσα σε 2 χρόνια, από το 2020 μέχρι το 2022 η Κυβέρνηση της ΝΔ έχασε το 13% της εμπιστοσύνης των πολιτών, σύμφωνα με τις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου.

Η προσωπική μου εκτίμηση για το 22% της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι:

 

  • Η ΝΔ, στην οποία είμαι ενεργό μέλος και είχα στηρίξει επί 4,5 χρόνια από θέσεις υψηλής ευθύνης, ενώ κατάφερε να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά, ψηφιακά και κοινωνικά, με εντυπωσιακό νομοθετικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ενώ δημιούργησε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, θα κινδύνευε αν γινόταν εκλογές σήμερα να πήγαινε σε ντέρμπι, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, λόγω της εισαγόμενης ανόδου του πληθωρισμού και λόγω των υποκλοπών.
  • Για τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, να μη βασίζεται στις δημοσκοπήσεις, να επικοινωνήσει καλύτερα το έργο της, να ενισχύσει οικονομικά με γενναιοδωρία τα νοικοκυριά, εν όψει του δύσκολου επερχόμενου χειμώνα, να πει όλη την αλήθεια για τις υποκλοπές, να επιστρέψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων, να αποκαταστήσει την αδικία των μερισμάτων των στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν πριν το 2016 και να αυξήσει γενναιόδωρα τον κατώτατο μισθό.
  • Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου που συζητείται έντονα τελευταία, η ΝΔ θα πρέπει να συνυπολογίσει και πολλούς άλλους παράγοντες, ώστε να μη της γυρίσει μπούμερανγκ.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης