Τοπικά

Οι κόμβοι που άλλαξαν τη ζωή μας στα Τρίκαλα (λήψη DRONE)

Το 2020 περνά στην ιστορία ως το έτος που… άλλαξε τα δεδομένα στις μετακινήσεις μας στα Τρίκαλα.

Ολοκληρώθηκαν οι περισσότεροι κόμβοι, σε ένα εντυπωσιακό και εμβληματικό έργο το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 3 εκ. €!!!… Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επέμεινε για την κατασκευή αυτών και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως κάνει σταθερά 10 χρόνια τώρα όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά για ολόκληρη την περιφέρειά μας.

Η κατασκευή των κόμβων αυτών κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και της αναμονής των οχημάτων στα υφιστάμενα φανάρια, αλλά και κυρίως γιατί εκεί χάνονταν κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.

Το trikalavoice.gr  έκανε ένα βραδινό οδοιπορικό ξεκινώντας από τον κόμβο στο Δέλτα Καλαμπάκας και διασχίζοντας αυτούς του Μύλου Τσαγκάδα, του ΤΕΦΑΑ, ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσης, του Ριζαριού, καταλήγοντας στο Μεγαλοχώρι.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλάει για «ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Με τους κυκλικούς κόμβους, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται, αν δεν εξαλείφεται, η πιθανότητα των ατυχημάτων. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, ενισχύει την τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Δέλτα Καλαμπάκας

 

Κόμβος ΤΕΦΑΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης