Τοπικά

Οι 3 στόχοι του Χήρα για τον Δήμο Πύλης

Ο Θοδωρής Χήρας δίνει τη μάχη με φόντο το Δημαρχείο Πύλης την ερχόμενη Κυριακή και θέτει υψηλούς στόχους.

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Πορεία στο Μέλλον” θέλει να τα… αλλάξει όλα εκεί στην Πόρτα. Ο πρώτος στόχος του έχει να κάνει με έναν πιο ανθρωποκεντρικό Δήμο “όπου ο κάθε δημότης θα μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα και γρήγορα”. Ο δεύτερος με την ψηφιοποίησή του και το πέρασμά του στη νέα εποχή, της τεχνολογίας, όπου θα δίνονται άμεσα λύσεις και διαδικτυακά. Ο Τρίτος στόχος έχει να κάνει με την ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής (μικροφράγματα, δρόμοι κλπ.) που θα άρουν την ιδιότυπη απομόνωση της περιοχής.

 

Συνεχίζει τις περιοδείες

Εντωεματξύ ξεκάθαρο μήνυμα νίκης του Θοδωρή Χήρα έστειλε το πρωί της Κυριακής, το Ροποτό, στον απόηχο μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε σε καφενείο του ημιορεινού χωριού, καθώς και οι κάτοικοι του ορεινού όγκου. Ο κ. Χήρας εστίασε τη σύντομη, αλλά ουσιαστική ομιλία του, στους κατευθυντήριους άξονες του προγράμματος του που αφορούν το Ροποτό, επισημαίνοντας πως σε συνδυασμό με τη δημιουργία της λίμνης στην Πύλη, το χωριό θα καταστεί αναπτυσσόμενο. «Αξίζει να επενδύσουμε στο Ροποτό. Δεν θα το θεωρήσουμε ποτέ χαμένο χωριό. Έχει αναπτυξιακές προοπτικές». Αναφέρθηκε στη σημασία της συνένωσης του δρόμου με τα χωριά της Καρδίτσας, ενώ για το ζήτημα της εκκλησίας τόνισε ότι τον πρώτο λόγο στην αξιοποίηση της θα έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Ροποτού, μέσα από κοινή συνισταμένη που θα προκύψει στη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης. Στο τέλος της ζέστης εκδήλωσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλης παρουσίασε τους υποψηφίους της Δημοτικής Κοινότητας Ροποτού.

 

Θοδωρής Χήρας σε ομιλία ορεινών στα Αμπελάκια: << Κάθε σπίτι θα έχει δρόμο για να μεταβαίνει ο κόσμος αξιοπρεπώς>>

 

 Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων ορεινών περιοχών του Δήμου Πύλης, που διαμένουν στην πόλη των Τρικάλων και τα περίχωρα, μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Θοδωρής Χήρας. Η γεμάτη πάθος ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Μέλλον» έγινε σε κατάμεστο κατάστημα, στη συνοικία των Αμπελακίων, μέσα σε κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα της Κυριακής το οποίο, όπως τόνισε ο γιατρός, «θα σηματοδοτήσει το τέλος της απραξίας εννιά χρόνων και το πέρασμα στην εποχή της δημιουργίας». Ο κ. Χήρας έδωσε έμφαση στη δημιουργία γραφείου τουρισμού, το οποίο θεωρείται πολύτιμο εργαλείο για την προβολή του φυσικού κάλλους, ώστε ο Δήμος Πύλης να μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Έστρεψε τα βέλη του εναντίον της απερχόμενης δημοτικής αρχής που δεν μερίμνησε ούτε για τα στοιχειώδη, όπως να εκτυπώσει ένα φυλλάδιο ή να κάνει μια απλή ανάρτηση στο διαδίκτυο για να προσελκύσει επισκέπτες. «Αυτή τη στιγμή το τουριστικό μας προϊόν ξεκινάει από το μηδέν» είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νερό, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο τα μισά χωριά να μην έχουμε νερό την ώρα που οι συνδημότες μας το πληρώνουν ακριβά» και άφησε σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση της δημοτικής επιχείρησης. Μίλησε επίσης για τις ενέργειες που θα ξεκινήσουν την επομένη της Κυριακής, με σκοπό τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί του κατοίκους των απομακρυσμένων ορεινών χωριών. «Να εξασφαλίσουμε σ’ αυτούς τους μόνιμους κατοίκους ότι θα έχουν μια συνεχή επαφή, τουλάχιστον να τους στέλνουμε τα φάρμακα, τα πράγματα που θέλουν. Να έχουν μια πρόσβαση με την πόλη, χωρίς να αναγκάζονται τα παιδιά και τα εγγόνια να παίρνουν ένα αυτοκίνητο για να ανέβουν πάνω και να φέρουν το πιο απλό πράγμα».  Στο τέλος της ομιλίας του, ο Θοδωρής Χήρας κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί τον ίδιο και τους συνεργάτες του γιατί η ενασχόληση τους με τα κοινά του Δήμου Πύλης προέρχεται από αγνή αγάπη για τον τόπο. «Ελάτε να γίνουμε μια γροθιά, ενωμένοι σαν οικογένεια, να φέρουμε την αλλαγή στον Δήμο μας» ήταν το αγωνιστικό μήνυμα που εξέπεμψε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση, ο αρχηγός του συνδυασμού «Πορεία στο Μέλλον».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης