Τοπικά

Ομιλία Λιούτα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Από το βήμα του Ομιλητή, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τρικαλινός Βουλευτής τοποθετήθηκε επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με τη λειτουργία και στην πατρίδα μας, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

 

Ο Θανάσης Λιούτας αναφέρθηκε στο μεγάλο εθνικό όφελος που γεννάται με τη νέα μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε και τη στρατηγική στόχευση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση συνολικά του συστήματος της ανώτατης εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής εστίασε στο γεγονός ότι με τη λειτουργία και στην πατρίδα μας των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, δημιουργούνται νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, καθώς και ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες, ώστε η πατρίδα μας να αναδειχθεί σε σύγχρονο και πετυχημένο Περιφερειακό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Ας αναλογιστούμε το μεγάλο αναπτυξιακό μέγεθος της πολιτικής αυτής», ανέφερε ενδεικτικά από το βήμα.

Ταυτόχρονα ο κ. Λιούτας τόνισε ότι η ενδυνάμωση του δημοσίου πανεπιστημίου αποτελεί έναν βασικό, κρίσιμο και διαρκή στόχο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και υπογράμμισε τη μέγιστη αξία του ως ενός καθοριστικού μοχλού κοινωνικής κινητικότητας, που συμβάλλει πάντοτε στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ολοκληρώνοντας ο Τρικαλινός Βουλευτής την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι η πατρίδα μας δεν υστερεί σε τίποτε και πως είναι σε θέση να κοιτάξει τον ανταγωνισμό κατάματα και να επιτευχθούν πολλαπλά ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά οφέλη.

«Με όχημα το βιβλίο και το τετράδιο, με όχημα το σχολείο και το πανεπιστήμιο,  με όχημα τη γνώση και με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο, η νέα μας γενιά πρέπει να πορεύεται πάντοτε μπροστά και μαζί της να προοδεύει η χώρα και το έθνος. Για αυτό εργαζόμαστε σκληρά, πάντοτε πιστεύοντας στις μεγάλες δυνάμεις όλων των παιδιών μας και πάντοτε σεβόμενοι τις μεγάλες θυσίες της ελληνικής οικογένειας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης