Τοπικά

Ο Γιώργος Ζιώγας για τους πεσόντες στο καθήκον αστυνομικούς

Άρθρο του πρώτου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Τρικκαίων, αστυνομικού στο επάγγελμα, Γιώργου Ζιώγα με αφορμή την ονοματοδοσία σε οδούς της πόλης με ονόματα συναδέλφων του που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

 

Αναλυτικά:

“Δεν κρύβω πως είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που καλούμαι να μιλήσω για συναδέλφους μου που χάθηκαν στο καθήκον, που δε δίστασαν στιγμή προκειμένου να τηρήσουν τον όρκο τους και να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας για όλους εμάς. Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως δικυκλιστής στην άμεση δράση, μπορώ μετα βεβαιότητος να Σας πω ότι την ώρα της μάχιμης υπηρεσίας, ο Όρκος του Έλληνα Αστυνομικού μας ενδυναμώνει, κάνει τα πάντα να σβήνουν γύρω μας και μας κρατάει συγκεντρωμένους στο καθήκον. Συγκλονίζομαι στη σκέψη του τι μπορούσε να περνάει από το μυαλό των συναδέλφων μας αυτών που χάθηκαν στο καθήκον. Αγαπημένες μορφές, γονείς, αδέρφια, σύζυγοι, παιδιά, φίλοι… Στιγμές της ζωής τους, όνειρα που έμεναν ανεκπλήρωτα…

Κι όμως δεν δίστασαν. Επέμειναν… Αυτό είναι το Θάρρος του Έλληνα Αστυνομικού που επιλέγει με τον ένδοξό του θάνατο να γίνει χρήσιμος για την Πατρίδα και την Κοινωνία.

Σήμερα καλούμαστε να αποθέσουμε στεφάνια και τιμές σε κάθε Έλληνα Αστυνομικό αλλά και στα τρία εκλεκτά δικά μας Παλικάρια:

-Τον Δημήτρη Στραπάτσα

-Τον Θεόδωρο Κουτσοδήμο και

-Τον Γεώργιο Σκυλογιάννη.

Η οδύνη και η θλίψη για τον θάνατό τους είναι έκδηλη και ανεξίτηλη, αλλά στο μυαλό μας κυριαρχεί προ πάντων η Εικόνα του ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, στα στήθη των οποίων έχει λάβει θέση η Γαλανόλευκη Σημαία, η οποία τους αναδεικνύει ως ήρωες.

Η επιμνημόσυνη δέηση του τελέσθηκε το Σάββατο στο Παρεκκλήσιο του Αστυνομικού μας Τμήματος, μας υπενθυμίζει ότι οι ίδιοι παραμένουν ανάμεσά μας και προσπαθούν να αφυπνίσουν όλους μας για το καθήκον του κάθε ενός ξεχωριστά για την πατρίδα.  Ο Θεός να τους αναπαύει και όλοι μας να προσευχόμαστε ώστε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές των έργων και των οραμάτων τους.

Η απόφαση ονομασίας τριών οδών της πόλης μας με τα ονόματα των τριών πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος Τρικαλινών Αστυνομικών, αποτελεί για εμάς τους Αστυνομικούς πράξη ιδιαίτερα ιερή και για την τρικαλινή κοινωνία κατ’ εξοχήν τιμητική.

 Τέλος, οι μορφές τους που σήμερα μας αποκαλύπτουν την αξία της ασφάλειας της Πατρίδας μας, να γίνουν κρίκοι συμπαγείς που θα μας κρατάνε ενωμένους σαν Έλληνες στις σύγχρονες κρίσεις που βιώνουμε”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης