Ροή Τοπικά

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας. Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Σε αυστηρό lockdown τέθηκαν χθες και για τις επόμενες εννέα ημέρες οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπου η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 προκαλεί σοβαρή ανησυχία.

Εντωμεταξύ στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν η Αττική, η Αχαΐα, η  Εύβοια και η Μύκονος, στις οποίες προστίθενται οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού – Ευόσμου. Στο «κόκκινο» μπαίνουν έως την 1η Μαρτίου η Κεφαλονιά, η Θάσος, η Ηλεία (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων), η Αγιά Λάρισας, το Ηράκλειο Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου – Νεμέας, Αργους – Μυκηνών και Ζίτσας Ιωαννίνων.

Στα Τρίκαλα η κατάσταση παραμένει σταθερή και δείχνει ελεγχόμενη προς το παρόν.

Τόσο ο κ. Μαγιορκίνης όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσαν χθες ότι την προηγούμενη εβδομάδα το επιδημιολογικό φορτίο έδειξε τάσεις σταθεροποίησης. Αυτό ισχύει και για την Αττική, ως αποτέλεσμα των ήπιων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονταν πριν από το αυστηρό lockdown της 12ης Φεβρουαρίου. Πάντως, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά,

Χθες ανακοινώθηκαν 1.460 νέα κρούσματα της COVID-19 (177.494 συνολικά από την αρχή της επιδημίας) και 28 θάνατοι λόγω της νόσου (6.249). Από τα νέα κρούσματα, τα 741 εντοπίστηκαν στην Αττική, 142 στη Θεσσαλονίκη, 104 στην Αχαΐα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης